Haberler

Van haber: BALIKESİR - Edremit'in kurtuluşunun 100. yılı kutlandı

Güncelleme:

Van gündem haberi: Kuvayımilliye hareketinin başladığı kentlerden Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kuvayımilliye hareketinin başladığı kentlerden Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan kutlamalarda, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenkler bırakıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan yaptı.

Halk oyunları gösterisiyle buradaki etkinlikler tamamlandı.

Menderes Bulvarı'ndaki programda, askeri bando eşliğinde resmigeçit töreni gerçekleştirildi.

Törene askerler, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, dernekler, meslek odaları ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi ekipleri katıldı.

Ayrıca, jandarma ve polis ekipleri de resmi geçit törenine araçlarıyla yer aldı.

Törenlere, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey ve İsmail Ok, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 19. Motorlu Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kurugül, protokol mensupları, askeri erkan, muharip gaziler, sivil toplum kuruluşları, dernek ve oda başkanları, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Meydanı Balıkesir Edremit Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title