Haberler

Vali Öztürk Sürdürülebilir Av Yönetimi İhtisas Grubu Toplantısı'na Katıldı

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk Sürdürülebilir Av Yönetimi İhtisas Grubu Toplantısı’na Katıldı.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk Sürdürülebilir Av Yönetimi İhtisas Grubu Toplantısı'na Katıldı.

Toplantı Vali Sebahattin Öztürk, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, Serik Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, bölge müdürleri, daire başkanları, öğretim görevlileri ve şube müdürlerinin katılımlarıyla gerçekleşti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Sürdürülebilir Av Yönetimi İhtisas Grubu'nun düzenlemiş olduğu toplantıda av yönetiminde yaşanan sıkıntılar, av hayatının ve biyoçeşitliliğin korunması ve kaçak avcılıkla mücadele yöntemleri gibi konular ele alındı.

Toplantıda söz alan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, bakanlık olarak idari organizasyonun yanında katılımcılığı arttırmak amacıyla ihtisas gruplarını oluşturduklarını, Sürdürülebilir Av Yönetimi İhtisas Grubu'nun da av hayatını, biyoçeşitliliği ve doğal hayatı korumak üzere oluşturulduğunu belirtti. 'Kanunların verdiği görevle mükellefiz' anlayışından sıyrılmak gerektiğinin altını çizen Özyanık, hukukun ve yasaların verdiği görevlerin yanı sıra toplumun ihtiyaçlarının da karşılanması gerektiğini vurguladı.Sürdürülebilir av hayatı ve biyoçeşitliliğimiz sayesinde Türkiye'de av turizminin gelişmeye başladığına değinen Özyanık, kaçak avcılıkla mücadele hususunda hedefin kaçak avlananları cezalandırmak olmadığını, kaçak avcıları tetik düşmeden önce, yani yaban hayatı zarar görmeden önce yakalamak gerektiğini vurguladı.

Antalya'nın doğal hayat, yaban hayatı, endemik bitki ve ormanlar bakımından zengin bir bölge olduğunu belirten Vali Sebahattin Öztürk, her şeyden önce eğitim ile toplumda doğal hayat ve doğal hayatı koruma bilincinin oluşturulması gerektiğinin altını çizdi. Toplumun genelinde çevre bilincinin geliştirilmesinin hem doğanın korunması hem de av turizmi gibi alternatif turizm çeşitliliğinin oluşması bakımından önemini vurgulayan Vali Öztürk, Valilik olarak doğanın korunması için yapılan bütün çalışmaların arkasında olacaklarını belirtti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title