Haberler

Vali Haktankaçmaz: "Onlar Bu Milletin Kalbindeki Yeri Aldılar"

15 Temmuz’u anma programları çerçevesinde düzenlenen akşam yemeğinde konuşan, Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, yaşanan olaylarda şehit ve gazi olanların milletin kalbinde yer edindiklerini dile getirdi.

15 Temmuz'u anma programları çerçevesinde düzenlenen akşam yemeğinde konuşan, Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, yaşanan olaylarda şehit ve gazi olanların milletin kalbinde yer edindiklerini dile getirdi.

Kırıkkale'de şehit ve gazi yakınları adına düzenlenen akşam yemeği programı Kırıkkale Polisevi'nde gerçekleşti. Şehit ve gazi aileleri ile Kırıkkale protokolü düzenlenen yemek programı vesilesiyle aynı sofrayı paylaştılar. Protokol üyeleri düzenlenen programda şehit ve gazi ailelerini dinleme fırsatı buldular, aynı zamanda onlara sabır ve metanet dileklerinde bulundular.

Terörle mücadelede hayatını feda edenler, Çanakkale ve Yemen'de şehit olan, gazi olanlar gibi 15 Temmuz gecesi şehit düşen ve gazi olan vatandaşların da milletin kalbinde yer edindiklerini ifade eden Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, "Allah'tan bütün şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyorum, onları Rabbim en güzel makamlarda ağırlasın. Bizlere düşen görev, o şehitlerin ardından, o gazilerin ve o kadar yıllık bu milletin şanlı tarihinde kahramanlık gösteren bu vatanının, bu milletin evlatlarının ardından onların bize emanet ettiği bu bağımsızlık bayrağını, o ay-yıldızlı al bayrağı en yükseklerde dalgalandırmak için elimizden geleni yapmak, bizden sonra gelen nesillere bu şuuru verebilmektir" dedi.

"Anadolu toprağı sıradan bir toprak değildir"

Etkinliği düzenleyen Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü İl Müdürü Hatice Uğurlu, Anadolu toprağının sıradan bir toprak parçası olmadığını söyledi. Uğurlu, "Şüheda ile yoğrulmuş peygamberler, evliyalar, anaların dualarıyla perçinlenmiş, harcı kuvvetlendirilmiş kadim bir devlet ve milletin yiğit evlatları genlerindeki binlerce yıllık ruhla hareket etmiş, 15 Temmuz günü elinde hiçbir silah olmayan halk ölüm pahasına demokrasiyi ve vatanını korumak için darbecilerin karşısına çıkmıştır. 250 canımız şehit olurken 2 bin 193 vatan evladı gazi olmuştur. Çok büyük bir cesaret tablosudur bu, işte aziz şehitlerimiz, gazilerimiz, o gece, bir toprak nasıl vatan olur, nasıl vatan kalır bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir" şeklinde konuştu.

Düzenlenen program akşam yemeği sonrası şehitler adına katılımcıların hep bir ağızdan okuduğu dualarla son buldu.

Ayrıca düzenlenen programa Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu katıldı. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlker Haktankaçmaz Çanakkale Yemen Yerel Haberler

title