Haberler

Vali Bektaş Manisa'daki 2 Yılını Değerlendirdi

Son Valiler Kararnamesi ile Rize Valisi olarak atanan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, katıldığı canlı yayında Manisa’daki 2 yılını değerlendirdi.

Son Valiler Kararnamesi ile Rize Valisi olarak atanan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, katıldığı canlı yayında Manisa'daki 2 yılını değerlendirdi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Medya TV'de canlı olarak yayınlanan 'Çarşamba Tezi' programında Hayrullah Solmaz, Zeynel Balkız ve Abidin Yatkın ve genç iş adamlarıyla bir araya geldi.

Manisa'da görev yaptığı 2 yılın ardından son Valiler Kararnamesi ile Rize'ye atanan Vali Bektaş, kentten ayrılacak olması nedeniyle Manisalılara veda ederek haklarını helal etmelerini de istedi.

Manisa'da 2 yıl önce göreve başlamasından sonra 6 ay boyunca Manisa'yı tanımaya çalıştığını ifade eden Vali Erdoğan Bektaş, "Gerçekten Manisa'nın potansiyeli çok yüksek. Dinleyen, araştıran, inceleyebilen ve yeniliklere açık bir ildir. Dolaysıyla bizim burada geliştirdiğimiz bir dizi proje oldu. Bu projelerden bir kısmında yol aldık, bir kısmında daha alamadık. Ben 3 yıllık bir hesap yapmıştım, demek ki 2 yıllık yapmak gerekiyormuş. Mesajımızın alındığını hissediyorum" dedi.

HAYATA GEÇEN PROJELER

Tarım, sanayi, turizm, eğitim, sağlık başta olmak üzere pek çok konunun ele alındığı program gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Manisa'da hayata geçirilen projelerden bahseden Vali Bektaş, "Manisa'da tarım ve sanayi başa baş gidiyor. Turizm bu iki başlık kadar gelişmiş değil. Manisa genelinde internet alt yapısı kurarak Dyned Projesine başladık. Yüzde 80'ler civarında bir başarıyla sürdürüyoruz. Çocuklar güzel bir şekilde İngilizcelerini geliştiriyor. Arkasından bir velimizin uyarmasıyla ülke olarak çok geç kaldığımız bir alana yöneldik. Kodla(Ma)nisa projesini başlattık. Biz geç kaldık ama ABD Başkanın ağzından bu vurgulanıyor. AB 5 yaşında kodlama eğitimine başlayın diyor. Analitik düşünme yeteneği kazandırıyor. Bütün bu internetin arkasında kodlama faaliyeti var. Öğrenciler buna sahip çıktı" diye konuştu.

Üzerinde önemle durdukları organik tarım projesini başlattıklarını belirten Vali Bektaş, orada tam istenen hızda gidemediklerini belirtti. Vali Bektaş, Manisa'da organik tarım potansiyelinin olduğunu, üretilen ürünlerin Türkiye'de değil Avrupa'da satıldığını kaydetti. Gediz Ovasında ciddi sorunların olduğuna dikkat çeken Vali Bektaş, burada arazi kamulaştırmasının yapılması ve vahşi sulama sisteminin basınçlı sulama sistemine dönüşmesi gerektiğini vurguladı.

Vali Bektaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunları başardığımızda Manisa tarım yapmaya başlayacaktır. Belki eleştirilecek ama gerçekten Manisa tarım yapmaya başlamış olacak. Tarım yapıyoruz ama çiftçilerimiz çok zorlanıyor. Tarımda sağlıklı alt yapı olmuş olsaydı belki Manisa, bütün Türkiye'nin tarım ihtiyacını karşılayacaktı."

Vali Bektaş, programa katılan genç işadamları ve girişimcilerin sorularını da yanıtladı. Bir soru üzerine, sağlık alanında geçtiğimiz yıl duyulan vatandaş memnuniyetinde bir miktar gerileme olduğunu, bunun da tesislere yapılan ilave yatırımlar ve yeni hastaneler ile kısa sürede giderileceğini belirtti.

YENİ VALİYLE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞACAK

Yine bir soru üzerine, Vali Bektaş Manisa'ya atanan ve önümüzdeki günlerde göreve başlayacak olan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer'e Manisa'nın daha da ilerlemesi için edindiği tecrübeleri ve Manisa'nın ihtiyaçlarını aktaracağını ifade etti.

Program katılımcıları Vali Bektaş'a Manisa'ya yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür ederken Vali Bektaş da Manisalıların kendisine gösterdiği ilgi ve yakınlık nedeniyle teşekkür ederek haklarını helal etmelerini istedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdoğan Bektaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title