Haberler

Tsd Kapaklı Şubesi Faaliyetlerine Başladı

Tekirdağ'ın Kapaklı İlçesi'nde Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Derneği fesh edildi.

Tekirdağ'ın Kapaklı İlçesi'nde Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Derneği fesh edildi. Dernek, Türkiye Sakatlar Derneği bünyesinde hizmet verecek.

Kapaklı Şube Başkanı Ali Karaca, bir basın toplantısı düzenleyerek artık Türkiye Sakatlar Derneği'nin olarak faaliyet göstereceklerini açıkladı.

Ali Karaca, Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Derneği'ni fesh ettiklerini belirterek, "Türkiye Sakatlar Derneği'nin Kapaklı Şubesi olarak resmen çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz" dedi.

Şube olarak ilk ziyaretlerini Kapaklı'ya yeni atanan Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu'ya gerçekleştirdiklerini belirten Karaca, "Kaymakam ziyareti ile faaliyetlerimize başladık. Bundan sonra Kapaklı Belediye Başkanımız İrfan Mandalı'ya resmi ziyarette bulunacağız. Daha sonra Kapaklı'da bulunan idari amirlerimizi ziyaret edeceğiz"dedi.

Çalışmalarının ikinci durağının üye kayıtları olacağını ifade eden Karaca şöyle devam etti: "Kapaklı yüz ölçümü olarak çok geniş bir alana sahip. Karlıköy'e kadar tüm Kapaklı'daki engellileri üyemiz olmaya davet ediyoruz. Hatta artık Kapaklı'da oturup Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'ne üye olan engellilerimizi de Kapaklı Şubemize üye olmaya davet ediyoruz. "diye konuştu.

Başkan Karaca, dernek çalışmalarının üçüncü ayağı olarak ise proje çalışmaları olacağını belirterek "Sosyal projeler üretmek istiyoruz. Halk Eğitimi Merkezi ile ya da İşkur ile oraklaşa gerçekleştirebileceğimiz projeler olacak. Mesala spor branşında faaliyet göstermek istiyoruz. Bununla ilgili ilk adımı da attık. Türkiye Sakatlar Derneği'nin Tekirdağ Şubesi ile ortaklaşa 'okçuluk' eğitimi vereceğiz. Şu anda Tekirdağ'da Burcu Dağ adlı bir engelli arkadaşımız var. Okçuluk sporu ile uğraşıyor. Milli bir okçu. Bu arkadaşımız bize okçuluk projemizle ilgili destek olacak. Engelliler bu sporu rahatlıkla yapabiliyor. Bu nedenle öncelikle engellilerin rahatlıkla yapabileceği spor branşlarını seçeceğiz" açıklamasında bulundu.

Engellilerin sorunlarına da değinen Başkan Karaca, engellilerin ulaşım sorunu bulunduğunu bununda Tekirdağ'ın Büyükşehir olması ile birlikte aşılacağına inandığını söyledi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title