Haberler

"Tralles'ten Avrupa Birliği'ne Köprü" Projesi Tanıtım Toplantısı

Aydın Valisi Kerem Al, AB süreci ile ilgili olarak "Hakikaten hedef tam üyelik ama üye olmasak bile amacımızın yüzde 90'ına ulaşmış durumdayız" dedi.

Aydın Valisi Kerem Al, AB süreci ile ilgili olarak "Hakikaten hedef tam üyelik ama üye olmasak bile amacımızın yüzde 90'ına ulaşmış durumdayız" dedi.

AB Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "İllerimiz AB'ye hazırlanıyor" programı kapsamında, Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan "Tralles'ten Avrupa Birliğine Köprü" projesinin tanıtım toplantısı, Aydın İl Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu'nda yapıldı.

Vali Al, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, AB projesinin, Cumhuriyetin iddialı bir aydınlanma projesi olduğunu söyledi.

AB sürecinin demokrasi ve hukuk açıklarını kapatma noktasında can simidi olduğunu vurgulayan Al, "Üye olsak da olmasak da belli mesafe kat ediyoruz. Hakikaten hedef tam üyelik ama üye olmasak bile amacımızın yüzde 90'ına ulaşmış durumdayız. Bunun için AB sürecini önemsiyoruz. Bu sürecin önemsenmesi lazım" diye konuştu.

Vali Al, boş olan koltuklara dikkat çekerek, bu toplantıda salonun dolması gerektiğini belirtti.

AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Cangir de uygulamaya konulan

"İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor" programının AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın direktifleri ve yönlendirmeleri ile iki yıl önce başladığını hatırlattı. Cangir, programın amacının, AB sürecini yalnız Ankara'dan değil, Türkiye'nin dört bir yanından yürütebilmek olduğunu belirtti.

Aydın Valiliği Proje Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Didem Evci Kiraz ise

"Tralles'ten Avrupa Birliğine Köprü" projesinin 6 ay süreli bir proje olduğunu belirtti.

- AYDIN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title