Haberler

TMO'nun Piyasaya Fındık Sürdüğü İddiası

"Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) piyasaya fındık sürmesindeki maksat, piyasaları yıkmakmış ve bunda da başarılı oldu" dedi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı,

" Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) piyasaya fındık sürmesindeki maksat, piyasaları yıkmakmış ve bunda da başarılı oldu" dedi.

Akbaşlı, yaptığı basın açıklamasında Giresun kalite tombul fındığın piyasada 15 gün önce 7.80 ile 7.90 liraya alınıp satıldığını, TMO'nun piyasaya girmesiyle bu rakamın 6.60 liraya kadar gerilediğini hatırlattı.

Son zamanlarda yeni mahsul fındıkların levant kalitede 6,20 liraya satılırken, TMO'nun piyasaya sürdüğü 2008 ürünü eski ve büyüt fındıkların 6,50 liradan satıldığını savunan Akbaşlı, "Cumhuriyet tarihinde hiçbir zaman eski fındıkla yeni fındığın değeri bir olmamıştır. Ancak 2008 ürünü fındıklar yeni mahsul fındıktan daha yüksek bir rakama satılmıştır. Bu durumu anlamakta çok zorlanıyorum. Dört yıllık eski fındıklar, yeni fındıklardan önde hareket ediyor. Ne olduysa 15 günde oldu" diye konuştu.

Akbaşlı, TMO'nun serbest piyasaya fındık vermesi için çiftçinin elindeki 2011 ürünü fındıkların bitmesini beklemesini istemelerine rağmen bunu yapmadığını anlatarak, şöyle konuştu:

"TMO piyasaya fındık vermeyi düşünüyorsa satış için en erken tarihi 1 Nisan olarak beyan ettik. TMO bizi dinlemeyerek elindeki fındığı satışa çıkardı ve o gün fındık fiyatları yıkılmaya başladı. TMO'nun piyasaya fındık sürmesindeki maksat, piyasaları yıkmakmış ve bunda da başarılı oldu. Piyasalardaki paniğin biran önce sona ermesi gerekiyor. Biz çiftçiler olarak elimizden geleni yapıyoruz. TMO elindeki fındıkları satılığa çıkardı piyasaları yıktı. TMO bu fındıkları geriye çekip satılma kararını yağlık olarak açıklamalıdır. TMO bunu söylerse fındık fiyatları süratle eski yerine gelecektir."

- GİRESUN

Kaynak: AA / Yerel

Toprak Mahsulleri Ofisi Özer Akbaşlı Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title