Haberler

Thk Üniversitesi'nin Yerleşkesi İçin Arazi Tahsisi Yapıldı

Bartın Valisi İsa Küçük, Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi'nin kuracağı yerleşkenin arazi tahsisinin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bartın Valisi İsa Küçük, Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi'nin kuracağı yerleşkenin arazi tahsisinin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Küçük, THK Bartın Şube Başkanı Sabri Aktaş'ın ziyaretinde yaptığı konuşmada, THK Üniversitesi'nin bir yerleşkesinin de Bartın'a kurulması için yaklaşık 2 senedir çalışıldığını ve son aşamaya gelindiğini ifade etti.

Türk Hava Kurumu'nun eğitimle ilgili yapacağı çalışmalar için valilik olarak her türlü desteği vereceklerini kaydeden Küçük, "THK Üniversitesi bünyesinde ilimizde yerleşke kurulması için il encümenimizce arazi tahsisi gerçekleştirildi. Büyük Atatürk'ün 'İstikbal Göklerdedir' sözünden ilham alarak ben de söyleyebilirim ki, 'İstikbal Bartın'dadır.' THK yıllardır çalışıyor. Fitre, zekat ve kurban gelirlerinin boşa gitmediğini, bu milletin geleceği için kullanıldığını, değerlendirildiğini bir kere daha bu olayda göstermiş oldu" şeklinde konuştu.

Aktaş da, THK Üniversitesi'nin ülkenin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek ihtisas üniversitesi olduğunu ifade ederek, üniversitenin Bartın'a yerleşke kuracak olmasının mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Küçük, ziyarette günün anısına Aktaş'a valilik şildi de takdim etti.

Muhabir: Selim Bostancı/Sinan Özmüş

Yayıncı: Neşat Ergül - BARTIN

Kaynak: AA / Yerel

İsa Küçük Bartın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title