Haberler

Telefon hayali kurarken 14 bin TL dolandırıldı

Güncelleme:

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşayan Barış Karaca, sosyal medyadan sipariş ettiği cep telefonunun sahte çıkması ile 14 bin TL dolandırıldı.

Akıllı telefon sahibi olmak isteyen binlerce vatandaş, sosyal medya aracılığıyla satış yapan dolandırıcılar tarafından mağdur ediliyor. Türkiye genelinde yaşanan bu dolandırıcılık olayının bir benzeri de Tatvan'da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, telefona ihtiyacı olan Barış Karaca adlı vatandaş, akraba tavsiyesi ile bir sosyal medya hesabından telefon aramaya koyuldu. Karaca, piyasadaki ünlü markanın orijinal ürününü 14 bin TL'ye görünce ilk olarak şüphelendi. Daha sonra güvendiği kişiler aracılığıyla sosyal medyadan beğendiği telefonu almayı kabul eden Karaca, 14 bin TL ödeyerek telefonu sipariş etti.

13 Ekim tarihinde sosyal medyadan sipariş verdiği cep telefonunu 3 gün sonra kargodan alıp heyecanla paketlenen telefonu açan Karaca, incelemesi sonucu replica (kopya) olduğunu anladı. Paketin içinden çıkan taklit edilmiş telefon ile dolandırıldığını anlayan Karaca, satın aldığı 14 bin TL'lik ürünün aslında orijinal olmadığını öğrenmesiyle birlikte savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Savcılıkta hakkını aramaya koyulan Karaca, şimdi ise dolandırıcıların yakalanmasını isteyerek vatandaşların görmeden bir ürünü sosyal medya hesaplarından almamaları konusunda uyarıda bulundu.

Yaşanan olayın ardından telefonu satan ve Karaca'nın iddiasına göre insanları dolandıran şahıslar konuyla ilgili açıklama yapmayacaklarını söyledi.

"Sizi mahcup etmeyeceğiz"

Telefona ihtiyacının olduğunu bilen akrabalarının sosyal medyadaki hesaptan güvenerek telefon alabileceğini söylediklerini açıklayan Karaca, "Dayıoğlum bana teyzesinin oğlunun telefon sattığını söyledi. Konuşmamız için sosyal medya hesabını verdi. Şahısla görüştük. Son model bir telefonun fiyatını sorduk. Fiyatı da 14 bin TL olduğunu söyledi. Fiyatı bana da uygun geldiği için irtibata geçtik. Pazarlığında pek güvenemediğim için bu sefer de abisi, teyze çocuklarını arayarak böyle bir durum olduğunu söyledim. Güvenip alabileceğimi söylediler. Ondan yola çıkarak T.Ç. ile pazarlığımızı yaptık. F.Ç. adlı kişinin IBAN'ını attı. Ama F.Ç.'ye ait olmadığı çıkınca bu sefer M.Ç., yani ablasının IBAN numarasını attı. 14 bin TL'yi hesabına gönderdim. 'Akrabayız' diye bir sıkıntı olmayacağını ve 'sizi mahcup etmeyiz' denildiğini söyledi. Telefon İstanbul Arnavutköy'den kargoyla çıkış yaptı. 3 gün sonra elime ulaştı. Ben de telefondan pek anlamadığım için telefoncuya götürdüm. Telefoncu bu ürünün replika olduğunu, yani içi Android dışı iOS olduğunu söylediler. T.Ç. bana 'abi ben size replika olduğunu söylediğimi biliyordum' diye ifadeler kullandı ve yalanlıyordu. Bunun üzerine F.Ç.'nin numarasını isteyerek paramın iadesini istedim. 'İademiz yok' dediler. Bu sefer ikisini konferans görüşmeye alınca da F.Ç. telefonu gönderen kişi T.Ç.'nin sizi kandırdığını söyledi. Yani dolandırdığını söyledi. 'Ben replika ürün satıyorum ama T.Ç. size böyle bir şey olduğunu söylemedi' dedi. F.Ç.'nin ailesiyle görüştüm. Bunun üzerine bir hafta süre vardı. Bir hafta süreyle beni beklettiler. Bu sefer rahat bir şekilde gidip soruşturma açabilirsiniz denildi" dedi.

"Yaşım reşit değil ben ceza almam"

Pazarlığı yaptığı kişinin reşit olmadığını ve bundan dolayı çok rahat olduğunu dile getiren Karaca, "Bunun için savcılığa başvuruda bulundum. Savcılıktan da bize takipsizlik kararı geldi. Dava açmaktan serbest bırakılabilir yazılmış. Yine ben gerekli yerlere şikayette bulunacağım. Davamı açacağım" diye konuştu.

"Akraba kurbanı oldum"

Maddi ve manevi mağduriyetinin olduğunu dile getiren Karaca, "Akrabalarıma güvenmeseydim bir ürünü görmeden almazdım. Telefonun orijinal olup olmadığını sordum onlara. 'Abi sıkıntı yok, telefonumuz orijinal ve bir sıkıntı yok' dediler. Telefon elimize gelince replika geldi. Ben de telefon hakkında bilgi istedim. Dedim hani Irak malı mı, nerenin malı bu? Diye sorunca da o da 'bende kalsın' dedi" şeklinde konuştu.

"Bir ürünü görmeden almayın"

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Karaca, "Telefonu ya da bir ürünü görmeden almamalarını tavsiye ediyorum. Güvenli sitelerden alışveriş yapsınlar. Sosyal medya hesabından milleti dolandırıyorlar. O tür yerlerden telefon almasınlar diyorum. Avukatla görüştüm, dilekçe hazırlayıp tekrardan davamızı açacağız" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cep Telefonu Bitlis Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title