Haberler

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı'da bir dizi ziyarette bulundu.

İlk olarak Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu'nu makamında ziyaret eden Albayrak, burada Hersanlıoğlu ile bir süre görüştü.

Daha sonra, Muratlı Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen çalıştayda Muratlı'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları ile bir araya gelen Albayrak, burada yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak, belediye yapılanmasını ve sistemi oluşturduklarını, artık hizmet etme sürecine girdiklerini söyledi.

Kaliteli, sürekli ve başarılı hizmet ile halkın isteklerini karşılayacaklarını ifade eden Albayrak, "11 ilçeye 11 proje çerçevesinde Muratlı'ya da 540 bin liralık bir kaynak aktarımı yaptık. Muratlı Belediyesi ile sürekli irtibat halinde olarak Muratlı'da önemli projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz" dedi.

Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelere ve mahallelere hizmet kervanını götüreceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Milli eğitime 6 milyon 500 bin liralık bir destek sağlayacağız. 3 bin çöp konteyneri alımı yapıp köylerimiz de dahil gerekli tüm yerlere dağıtacağız. 2015 yılında Muratlı'da kanalizasyon çalışmalarına da başlayacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak vizyonumuz, güçlü sanayisi, tarım ve hayvancılığı, lojistik yatırımları, turizmi ve üniversitesiyle, çevreye duyarlı, tüm ilçeleri ile birlikte kentleşmesini tamamlamış, yaşanabilir ve mutlu bir Tekirdağ'ı oluşturmak için 11 ilçemizle birlikte güç birliği yaparak çalışıyoruz, çalışacağız."

Konuşmaların ardından, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve belediye meclis üyeleri birlikte Muratlı'nın mevcut durumunu ve yapılması gerekenleri masaya yatırdı ve karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Albayrak'tan Kırkepenekli Mahallesi'ne ziyaret

Kadir Albayrak, Muratlı ilçesinin Kırkepenekli Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Köy kahvehanesinde vatandaşlarla bir süre görüşen Albayrak, burada yaptığı konuşmada, Tekirdağ'ın büyükşehir olmasıyla bütün köylerin mahalle olduğunu belirterek, "Kırkkepenekli artık bizim bir mahallemiz. Dolayısıyla kent merkezinde ne varsa burada da vatandaşlarımızın onu istemeye hakkı var. Bizden hizmet isteyin, biz de hizmeti getirelim" dedi.

Tekirdağ'daki tüm ilçeleri ve mahalleleri sık sık ziyaret edeceğini belirten Albayrak, şunları kaydetti:

"Ekibimle birlikte ben hizmet için hazırım. Bundan sonra da sık sık beni burada göreceksiniz. Bugün sizi dinlemek için geldik. Sizin isteklerini almak için geldik. Yol, su, kanalizasyon sorunlarının hepsini biliyoruz. 2015 yılı ile birlikte çalışmalara başlayacağız. Sizden tek ricam bize güvenin. Emin olun sizi mahcup etmeyeceğiz. Hep birlikte Tekirdağ için, Muratlı için, Kırkkepenekli için çalışacağız" dedi.

Beklentilerini ve isteklerini anlatan mahalle sakinleri de Albayrak'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Çorlu'da yol yapım çalışmaları

Çorlu Belediyesi, yol yapım çalışmaları kapsamında cadde ve sokaklardaki kaldırımları yeniliyor.

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürü Melih Yamaç, yaptığı açıklamada, yaya yolu olan kaldırımlara park edilen motorlu taşıtların verdiği zararın önüne geçilmesi için Fen İşleri Müdürlüğü olarak kaldırım kenarlarına metal dubalar monte ettiklerini söyledi.

Yapılan çalışma sayesinde kaldırımların gerçek amacına uygun olarak kullanılmasının sağlandığını ifade eden Yamaç, şunları kaydetti:

"Yaptığımız çalışmalar kapsamında Şehit Pilot Ulaş Türk Sokak'ta 104, Mandıracı 2. Sokak'ta 119, Mandıracı 2. Aralık Sokak'ta 44, Şehit Teğmen Eroğlu Sokak'ta 79, Gölcük Meydan Sokak'ta 122, Mandıracı Caddesi'nde 365, Gölcük Meydan Aralığı'nda 54, Öğretmen Evi Aralığı'nda 36, Menekşe Sokak'ta 232, Kantarcı Sokak'ta 148, Hacı Salih Sokak'ta 145, Kocaağa Sokak'ta 75 ve Saray Caddesi'nde 130 olmak üzere kilit taşıyla kaplanan sokaklara toplam bin 653 metal duba monte edildi."

Yamaç açıklamasında ayrıca aynı çalışmanın ihtiyaç duyulan bölgelerde de devam edeceğini dile getirdi.

Polis Emeklileri Derneği yeni binasına taşındı

Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çorlu Şubesi, yeni binasına taşındı.

Derneğin genel başkanı Mustafa Acar, Tonguçlar Meydanı'ndaki bir iş merkezinde yapılan açılış töreninin ardından yaptığı açıklamada, yeni yerine taşınan derneğin emekli polislere hizmet edeceğini belirtti.

Derneklerinin kamu yararına çalıştığını ve emekli polis personeline hizmet ettiğini ifade eden Acar, Çorlu'nun çok büyük ve önemli bir yer olduğunu ifade ederek, burada şubelerine yakışır yeni bir şube binasına kavuştuklarını belirtti.

Yeni binalarında emekli polis personelinin yanı sıra sivil vatandaşların da gelebileceğini ifade eden Acar, "Çorlu şubemize yakışır bir binaya geçtik. daha önce de şubemiz Çorlu'da faaliyet gösteriyordu ama yeri çok iyi değildi. Şimdi çok güzel ve kendisine yakışır bir yere geçti" dedi.

Emekli polis personelinin burada sevgi dolu bir yuvaya sahip olduğunu ve burada çok güzel vakit geçireceğini de anlatan Acar, ülke genelinde 39 şubelerinin bulunduğunu ve 15 binin üzerinde de emekli polis personelinin üye olduğunu ifade etti.

Yapılan açılışta Çorlu Şube Başkanı Hasan Öztürk ise emekli polis personelinin isteklerine göre çalışmalarına ivme kazandırdıklarını kaydetti. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Kadir Albayrak Tekirdağ Muratlı Çorlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title