Haberler

TDP Başkanı Mustafa Sarıgül, Sincan Cezaevi'nin önünde yaptığı açıklamayla af çağrısında bulundu

Güncelleme:

TDP Başkanı Mustafa Sarıgül, Sincan Cezaevi'nin önünde yaptığı açıklamayla af çağrısında bulunduANKARA Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Sincan Cezaevi'nin önünde yaptığı açıklamayla af çağrısında bulundu.

TDP Başkanı Mustafa Sarıgül, Sincan Cezaevi'nin önünde yaptığı açıklamayla af çağrısında bulundu

ANKARA Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Sincan Cezaevi'nin önünde yaptığı açıklamayla af çağrısında bulundu.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Sincan Cezaevi'nin önünde, pandemi nedeni ile açık cezaevlerinde izinleri 31 Mayıs'ta sona erecek 80 binin üzerinde mahkum için yeni af çıkarılması için bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya madde bağımlılığından dolayı Eskişehir'de 6 yıldır cezaevinde yatan Alper Çakıray'ın annesi Ümmügül Gülsüm Çakıray da katıldı. Sarıgül, Çakıray'ı 'yılın annesi' ilan etti. TDP Başkanı Sarıgül, bütün annelerin Anneler Günü'nü kutlayarak, "TDP olarak evladı cezaevinde olan Ümmügül Gülsüm Çakıray'ı yılın annesi olarak seçtik. Annemizin evladı şu anda Eskişehir'de cezaevinde yatmaktadır. Anne olmak zordur ama evladı cezaevinde olan bir anne olmak daha zordur. Anaların akılları hep evlatlarında ve çocuklarındadır. Annelerin cezaevinde çocukları varsa, gözleri hep arkada kalır" dedi.

"Toplumsal sorunlarımızın suçunu, sadece mahkumlara yükleyemeyiz"

Suçlulara intikam alınması gereken insanlar olarak değil, topluma kazandırılması gereken insanlar olarak bakılması gerektiğini savunan TDP Genel Başkanı Sarıgül, "Toplumsal sorunlarımızın suçunu, mahkumlara sadece yükleyemeyiz. Onları inşallah ve inşallah affetmemiz lazım. Afla cezaevinden çıkacak olanlara da mutlaka yardımcı olmamız lazım. İş bulmalarına yardım etmeliyiz. İş bulana kadar onlara mutlaka yardım etmeliyiz. Psikolojik destek vermeliyiz. Toplumla bu evlatların barışmalarını sağlamalıyız" dedi. Sarıgül tarafından yılın annesi olarak ilan edilen Ümmügül Gülsüm Çakıray, söz konusu af çağrısı için Mustafa Sarıgül'e teşekkür ederek, "Allah'ım bütün evlatları annelerine kavuştursun" dedi.

Basın toplantısının ardından Mustafa Sarıgül, izinli hükümlülerle sohbet etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title