Haberler

Suriyeli Sığınmacılara Ev Eşyası ve Gıda Malzemesi Yardımı

Güncelleme:

Deniz Feneri Derneği, iç savaş nedeniyle Suriye'den kaçarak İzmir'e gelen sığınmacı iki aileye ev eşyası ve gıda malzemesi verdi.

İç savaş nedeniyle Suriye'den kaçarak İzmir'e gelen sığınmacı iki aileye Deniz Feneri Derneği tarafından ev eşyası ve gıda malzemesi verildi.

Deniz Feneri Derneği İzmir Şubesi çalışanları, 10 gün önce Türkiye'ye sığınarak İzmir'in Karabağlar ilçesindeki evlere yerleşen, biri 10 kişilik diğeri 7 kişilik iki ailenin zor şartlarda yaşamlarını sürdürdüklerini belirleyerek ev eşyası ve gıda malzemesi götürdü.

Halep'ten geldikleri öğrenilen 10 kişilik ailenin büyüğü Muhammed Hariri, iç savaş nedeniyle yaşamlarını sürdüremedikleri ülkelerini terk etmek zorunda kaldıklarını, terzilik yaptığını ve iş aradığını söyleyerek, "Burada ne iş olsa yapmaya hazırım. Bu yardımı yapan herkesten Allah razı olsun" dedi.

Dernek çalışanları daha sonra 5 çocuklu çifti ziyaret ederek yardımda bulundu. Evde 13 ve 14 yaşındaki iki kardeşin günübirlik işlerde çalıştığı, babaların da iş aradığı öğrenildi.

Dernek yöneticisi Harun Ece, sığınmacılardan mağdur durumda olanlar tespit ederek inceleme sonrası yardımda bulunduklarını, bugüne kadar bin 450 aileye yardım ulaştırdıklarını söyledi. Ece, yardım paketinde soba, buzdolabı, koltuk takımı, halı, tüp, ocak, yatak, mutfak seti, çay takımı ve gıda malzemesinin yer aldığını ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Suriye İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title