Haberler

Süleymanpaşa Batı Atık Su Arıtma Tesisi'nin Temeli Atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın en büyük projelerinden birini hayata geçirme adına büyük bir adım attıklarını belirtti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın en büyük projelerinden birini hayata geçirme adına büyük bir adım attıklarını belirtti.

Albayrak, Süleymanpaşa ilçesi Batı Atık Su Arıtma Tesisi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Tekirdağ'ın yıllardan beri özlemini çektiği temiz deniz hayalinin gerçekleşmesi için en büyük adımı attıklarını belirterek, geçen dönem başlatılan ve büyükşehir belediyesi olarak ısrarla üzerinde durdukları Atık Su Arıtma Tesisi'nin nihayet mutlu sona ulaştıklarını kaydetti.

Tekirdağ'ın en büyük projelerinden birini hayata geçirme adına büyük bir adım attıklarını ifade eden Albayrak, "Bir ilin gelişmişlik düzeyinin göstergelerinden bir tanesi de o ilin arıtma tesisine sahip olup olmamasıdır. Tekirdağ da artık nihayet bir arıtma tesisine kavuşacak. Çocuklarımızın yüzebildiği, sağlıklı bir şekilde balık yiyebildiğimiz bir denize bu sayede kavuşacağız" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Tekirdağ için gece gündüz çalışmaya devam ettiklerini belirten Albayrak, şunları kaydetti:

"Büyükşehir ne yapıyor diye soranlara açılışlara temel atmalarla en güzel cevabı veriyoruz ancak asıl cevabı 2016-2017-2018 yıllarında yapacağımız çalışmalarla vereceğiz. Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ), büyük projelere imza atmaya devam ediyor. Bu projenin hayata geçmesinde, geçtiğimiz dönem projeyi başlatan ve finansmanının sağlanmasında büyük emek harcayan Adem Dalgıç ve ekibine teşekkür ediyorum."

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa da toplam inşaat alanının 82 bin 879 metrekare olduğunu ve hafriyat çalışmalarında 897 bin 500 metreküp hafriyatın gerçekleştirildiğini bildirdi.

Tesisin, 31 milyon 242 bin lira bedel ile ihale edildiğini belirten Başa, "Batı Atık Su Arıtma Tesisi ilk etapta 243 bin kişilik nüfusa hizmet edecek, nüfusun artması durumunda ikinci kademe yapıların inşası ile 365 bin kişiye hizmet edecek kapasiteye ulaşacak. Batı Atık Su Arıtma Tesisi ilk kademede günde 40 bin 440 metreküp ikinci kademe yapılar ile de 60 bin 600 metreküp suyu arıtacak kapasiteye ulaşacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Albayrak, beraberindeki heyet ile birlikte butona basarak temel atma işlemini gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Kadir Albayrak Süleymanpaşa Şafak Başa Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title