Haberler

STK'lardan Ortak Basın Açıklaması

Güncelleme:

TOBB Genel merkezinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ortak basın açıklaması yaparak Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan olayları değerlendirdiler.

Yeşilyurt, ortak basın açıklamasına katıldı

TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt, TOBB Genel Merkezinde çok sayıda sivil toplum örgütü ve meslek odalarının katılım sağladığı ortak basın açıklamasına katıldı.

TOBB Genel merkezinde yapılan Basın toplantısına, Yeşilyurt ile beraber, ASKON adına Genel Başkan Yardımcısı Taylan Özdal ve Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç; TESK adına Genel Başkan Bendevi Palandöken ve Siirt Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız; TOBB adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete ve Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan, TÜMSİAD adına Başkan Yaşar Doğan ve TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Mardin Ziraat Odası Başkanı Malik Özkan katıldı.

Ortak açıklamayı ise Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan yaptı. Ortak açıklama şöyle: "Bizler ASKON, TESK, TÜMSİAD, TZOB ve TOBB temsilcileri olarak; Doğu ve Güneydoğu illerinin meslek odaları, sivil toplum ve iş dünyası temsilcileri ile birlikte Çankaya Köşkü'nde sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu üyeleriyle 5 saati aşkın süreyle bir araya geldik. Özellikle son günlerde bölgemizde meydana gelen olayları etraflıca konuştuk, tartıştık. Bu olaylardan dolayı gündelik yaşamımızı, ticaretimizi, iaşemizi olumsuz etkileyen gelişmeleri, oluşan mağduriyetleri, yaşanan hak ihlallerini uzun uzadıya istişare ettik. Bölgeye huzur ve sükunun egemen olması, halkımızın refah içinde yaşaması için, öncelikle hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, mayınların sökülmesi, silahlı unsurların şehir ve kasabaları terk etmesi elzemdir ve hepimizin öncelikli talebidir. Bölgede bozulmuş olan 'kamu düzeni' yeniden tesis edildiğinde, konuşmayacağımız hiçbir sorunun olmadığını hep birlikte bir kez daha gördük. Bütün halkımızı bu konuya duyarlı olmaya ve sesimize ortak olmaya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title