Haberler

Son dakika haberi... Japonya'da, sarin gazlı terör saldırısının 27. yılı anma töreni düzenlendi

Güncelleme:

Son dakika haberi... Japonya'da Aum Shinrikyo örgütü tarafından sarin gazı kullanılarak gerçekleştirilen ve 13 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının 27. yılında hayatını kaybedenler için başkent Tokyo'da anma töreni düzenlendi.

Japonya'da Aum Shinrikyo örgütü tarafından sarin gazı kullanılarak gerçekleştirilen ve 13 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının 27. yılında hayatını kaybedenler için başkent Tokyo'da anma töreni düzenlendi.

Japonya'da 20 Mart 1995'te Aum Shinrikyo örgütü tarafından sarin gazı kullanılarak gerçekleştirilen terör saldırısının 27. yılında kurbanlar, olayın gerçekleştiği Tokyo'daki Kasumigaseki metro istasyonunda düzenlenen törenle anıldı. 13 kişinin hayatını kaybetmesine, 6 bin 300 kişinin yaralanmasına neden olan saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri, her yıl olduğu gibi olayın gerçekleştiği metro istasyonuna çiçekler bıraktı.

Hedefleri Japonya'yı ele geçirmekti

Asıl adı Chizuo Matsumoto olan Shoko Asahara tarafından 1984 yılında kurulan ve hedefi ilk olarak Japonya'yı, daha sonrasında ise dünyayı ele geçirmek olarak bilinen Aum Shinrikyo, Japonya'da 1989 yılında dini bir örgüt olarak tanınmıştı. Japonya'da 1990 parlamento seçimleri için kendi üyeleri arasından aday gösteren örgütün mensupları, dünyanın sonunun, ABD'nin Japonya ile girişeceği 3. dünya savaşı ile geleceğine inanıyordu.

Dünyayı şoke etmişti

Tokyo'da 20 Mart 1995 tarihinde düzenledikleri kimyasal sarin gazı saldırısıyla tüm dünyayı şoke eden örgüt, gerçekleştirdiği terör eylemiyle 13 kişinin ölümüne, 6 bin 300 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Saldırı, suç oranlarının düşüklüğü ve güvenli toplum yapısı ile bilinen Japonya'da ciddi güvenlik kaygılarına neden olurken, örgüt 1994'te Japonya'da meydana gelen diğer esrarengiz kimyasal kazalardan da sorumlu tutulmuştu.

Lideri idam edildi, faaliyetleri sürüyor

Ülkede 13 kişinin hayatına mal olan terör saldırısının faili Aum Shinrikyo'nun Mayıs 1995'te tutuklanan lideri Shoko Asahara, 2018 yılının Temmuz ayında beraberindeki 6 örgüt üyesi ile birlikte idam cezasına çarptırılmış ve infaz edilmişti. Ocak 2000'de, Fumihiro Joyu liderliğinde ismini Aleph olarak değiştiren ve kurucusunun şiddete dayalı öğretilerini reddettiğini deklare eden örgüt, ileride herhangi bir terörist saldırı düzenleme ihtimaline karşı halen sıkı polis gözetiminde tutuluyor. - TOKYO

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Japonya Tokyo Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title