Haberler

Son dakika haberleri! İsmi konulmamış bebekten, 96 yaşındaki vatandaşa kadar PKK'nın katlettiği şehitler anıldı

Güncelleme:

Edinilen son dakika haberine göre İsmi konulmamış bebekten, 96 yaşındaki vatandaşa kadar PKK'nın katlettiği şehitler anıldı Daltepe köyü muhtarı Metin Kaygış: "İnsanlarımızı camide topladılar Allah'ın evinde adı konulmamış ve 96 yaşındaki kadına kadar mermi sıktılar" Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Daltepe ve Kalkancık...

İsmi konulmamış bebekten, 96 yaşındaki vatandaşa kadar Pkk'nın katlettiği şehitler anıldı

Daltepe köyü muhtarı Metin Kaygış:

"İnsanlarımızı camide topladılar Allah'ın evinde adı konulmamış ve 96 yaşındaki kadına kadar mermi sıktılar"

SİİRT - Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Daltepe ve Kalkancık köylerinde 1993 yılında Pkk'lı teröristlerce katledilen çoğu çocuk ve kadın 37 kişi dualarla anıldı.

Daltepe ve Kalkancık şehitliklerinde düzenlenen anma törenine, Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Şirvan İlçe Kaymakamı, Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı İsmail Şehitoğlu, köy sakinleri ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen törende şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi.

Daltepe köyü muhtarı Metin Kaygış, Pkk'lı teröristler tarafından köylerinin baskına uğradığını hatırlattı. 37 şehit olduğunu anımsatan Kaygış, "10'u Kalkancı köyünde 27 vatandaşımızda Daltepe köyünde. Bu acıyı hiçbir zaman unutmuyoruz ve Pkk'yı lanetliyoruz. Acımız büyük ve tazedir. 29 yıldır sanki dün gibi olmuş. İnsanlarımızı camide topladılar Allah'ın evinde adı konulmamış ve 96 yaşındaki kadına kadar mermi sıktılar. Hiçbir insan bunu yapamaz. Hiçbir ırk yapamaz bunu, lanetliyoruz" dedi.

"Amcam ile nenem 85 yaşında o da şehit oldu, 25 yaşında olan eşim iki kurşun yedi"

Sait Keper adlı köy sakini ise, "1993 yılında PKK bizim köye baskın yaptı. 37 kişiyi vurarak şehit etti. 12 kişide gazi oldu. Benim amcam ile nenem 85 yaşında o da şehit oldu. 25 yaşında olan eşim iki kurşun yedi. Biz onların acısını hiçbir zaman unutmayacağız" diye konuştu.

"PKK artık bu millet üzerinden rant elde edemeyecek"

Siirt Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı İsmail Şehitoğlu, 29 yıl önce Daltepe ve Kalkancık köyünden 37 masum vatandaşın terör örgütü PKK tarafından hunharca katledildiğini söyledi.

Şehitoğlu, "Bundan tam 29 yıl önce Şirvan Daltepe ve Kalkancık köylerinde eli kanlı PKK terör örgütü burada 37 vatandaşımızı şehit etti. Buraya gelip kadın, çoluk, çocuk demeden hepsini katletti. PKK terör örgütü bu katliamları yaparak Kürtlere zarar verdiğini, Kürtlere zülüm ettiğini ve sadece Kürt adı altında Kürtlere zülüm eden PKK terör örgütüdür. Bunlar burada Kürt halkını şehit ederek Kürtleri temsil etmediğini ve tamamen Kürtlere karşı oluşturulmuş büyük bir tuzak olduğunu açık bir şekilde ifade etmişlerdir. Bizlerde şehit aileleri olarak, güvenlik korucular olarak, bölge halkı olarak bu toprakların her karışı şehit kanı ile sulanmış bu toprakların kutsallığına dayanarak hiçbir teröristin, hiçbir kalleşin hiçbir PKK'lının buralarda dolaşamayacağını, hepsinin etkisiz hale getirileceğini sözünü bir kez daha vermek istiyoruz. Terör örgütü diye bir şey kalmayacak. PKK artık bu millet üzerinden rant elde edemeyecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şirvan Siirt PKK Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title