Haberler

Son dakika haber... BAKAN ERSOY, 'ALAEDDİN YAVAŞCA ANMA TÖRENİ'NE KATILDI

Güncelleme:

Son dakika yerel haberine göre KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy AKM'de düzenlenen 'Alaeddin Yavaşca Anma Töreni'ne katıldı.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy AKM'de düzenlenen 'Alaeddin Yavaşca Anma Töreni'ne katıldı.

Klasik Türk Müziği bestecisi merhum Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de düzenlenen törenle anıldı.  'Alaeddin Yavaşca Anma Töreni'ne Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy de katıldı.

Açılışta konuşan Bakan Ersoy, "Geçtiğimiz yılın sonunda kaybettiğimiz ve birbirinden güzel besteleriyle Klasik Türk Müziği'nin tarihine ismini altın harflerle yazdıran, merhum Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca'yı saygı ve rahmetle bir kez daha anıyorum. Merhum Yavaşca, mükemmel ses icracılığının yanı sıra, imza attığı 600 fazla bestesi ile müzik repertuarımıza unutulmaz eserler kazandırmış duayen bir sanatçıdır. Ülkemizde sanatın akademik alanda gelişmesine büyük emek veren Yavaşca, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nın da kurucuları arasında yer alarak, yetiştirdiği öğrencileri ile sanatın geleceğine önemli katkı sağlamıştır. Eşsiz eserleriyle gönlümüzde iz bırakan ve ülkemize hizmetleri ile herkesin sevgi ve saygı ile yad ettiği Alaeddin Yavaşca'yı hiçbir zaman unutmayacağız. Bugün hem merhum Yavaşca'yı anıyoruz hem de aziz hatırasını her zaman yaşatmak için doğduğu ve çocukluğunun geçtiği Kilis'teki evinin, müze olarak açılışını yapıyoruz. Şimdi video konferans ile de müzeyi görme imkanımız olacak. Ben de inşallah en yakın zamanda Kilis'e gitmeyi arzu ediyorum. Gittiğimde bu müzeyi gezmekten büyük bir memnuniyet duyacağım. 1 Mart aynı zamanda çok özel bir gün, merhum Alaeddin Yavaşca'nın doğum günü. Müzemizin açılışının da böyle bir güne denk gelmesi de güzel bir gelişme oldu. Müzeyi gezen herkes Yavaşca'nın müzik konusundaki engin birikimine ve yaşantısından kesitlere şahit olacak" dedi.

Bakan Ersoy, video konferans bağlantısıyla Kilis'te müzeye çevrilen Alaattin Yavaşça evinin açılışını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça'nın eserlerinin seslendirildiği konserin ardından program sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Nuri Ersoy Kilis AKM Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title