Haberler

Sarıkamış Kayak Merkezi'nde Yoğunluk Başladı

Güncelleme:

Son yıllarda ülke gelinde olduğu gibi Kars’ta da etkili olan kuraklık nedeniyle kayak merkezlerinde sezon bu yıl geç başladı. Yoğunluğun yeni başladığı Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kayak öğretmenliği yapan Uğur Vanlı, "Bu yıl kayak sezonu geç başladı ama kar kalitesi şu anda çok iyi. Sarıkamış’ta hava sıcaklığı eksiye düşünce kar kalitesi de ona göre kayak yapmaya daha uygun hale geliyor" dedi.

TACETTİN DURMUŞ

Son yıllarda ülke gelinde olduğu gibi Kars'ta da etkili olan kuraklık nedeniyle kayak merkezlerinde sezon bu yıl geç başladı. Yoğunluğun yeni başladığı Sarıkamış Kayak Merkezi'nde kayak öğretmenliği yapan Uğur Vanlı, "Bu yıl kayak sezonu geç başladı ama kar kalitesi şu anda çok iyi. Sarıkamış'ta hava sıcaklığı eksiye düşünce kar kalitesi de ona göre kayak yapmaya daha uygun hale geliyor" dedi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kar kuraklığı nedeniyle geç başlayan kayak sezonunun ardından yoğunluk yaşanması turizm işletmecilerinin biraz olsun yüzünü güldürüyor.

Kars'ın tarım ve hayvancılıktan sonra tek geçim kaynağı olan turizm alanında öncellikli olarak Sarıkamış Kayak Merkezi kışın son günlerinde kayak tutkunlarının akınına uğruyor. Kayakseverleri Sarıkamış'a davet eden kayak öğretmeni Uğur Vanlı, "Bu yıl kayak sezonu geç başladı ama kar kalitesi şu anda çok iyi. Kayak eğitimlerimize devam ediyoruz. Kars kalitesi çok güzel, kayakseverleri Sarıkamış'a bekliyoruz. Sarıkamış'ta hava sıcaklığı eksiye düşünce kar kalitesi de ona göre kayak yapmaya daha uygun hale geliyor" dedi.

Bitlis'ten Sarıkamış'a kayak yapmak için gelen bir kayaksever de "Pistler on numara. Şu anda kar yağışı var. Soğuk düşmesi nedeniyle pistler daha güzel hale geldi. Kayak sezonu bu sene biraz geç başladı ama yapacak bir şey yok. Yine de kayak keyfini yaşamaya devam edeceğiz. Bitlis'ten geldim" dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Kayak Merkezi Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title