Haberler

Şanlıurfa'da Şuyergep Toplantısı Yapıldı

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Şanlıurfa Yerel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Platformu Planlama ve Koordinasyon (ŞUYERGEP) Toplantısına katıldı.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Şanlıurfa Yerel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Platformu Planlama ve Koordinasyon (ŞUYERGEP) Toplantısına katıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün yanı sıra, Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kamu kurumlarının yöneticileri, sanayiciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve uzmanlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İzzettin Küçük, bölgeye yönelik algılardan dolayı yaşanan duraklamanın aşıldığını yatırımcıların yeniden Şanlıurfa'ya yöneldiğini belirtti. 2016 yılı bahar ayları için otellerin şimdiden dolduğunun olumsuz algının kırıldığına bir işaret olduğunun altını çizen Vali İzzettin Küçük, aynı zamanda Şanlıurfa'da pek çok yeni işletmenin de kurulduğunu ve konut sektörünün de canlanmaya başladığını dile getirdi. Çevre ülkelerdeki mevcut durumun düzelmesiyle Şanlıurfa'nın jeopolitik konumunun yine eski günlerine kavuşacağını da sözlerine ekleyen Vali İzzettin Küçük, hükümetin yakın zamanda açıklayacağı reform paketinin de Şanlıurfa'ya önemli imkanlar sağlayacağını belirti. Tüm bunların bir araya getirilmesinin ardından yöneticilerin ve iş adamlarının iyi pozisyon alması gerektiğini kaydeden Vali Küçük, "Başarının en önemli faktörlerinden birisi ön almaktır. Olayları önceden görmek ve buna göre bir durum değerlendirmesi yaparak planlama yapmaktır. Bunu yapamayan trenin son vagonuna biner ve ne kadar gidebilirse o kadar yol gider" şeklinde konuştu. Konuşmasında 2016 yılı kamu yatırımlarına da değinen Küçük, özellikle karayolları ve sulama kanalları konularında planlanan ödeneklerde artışlarının yaşanabileceğini dile getirdi. Yakın zamanda üniversite hastanesiyle birlikte yaz aylarında Eyyübiye Devlet Hastanesi ve bazı ilçe hastanelerinin açılmasıyla Şanlıurfa'nın sağlık alanında büyük mesafe kaydedeceğini sözlerine ekleyen Küçük, eğitim ve gençlik spor alanında önemli yatırımların bölgede önemli ödenekler alacağını söyledi. Son olarak Şanlıurfa'daki organize sanayi bölgelerine değinen Vali İzzettin Küçük, bu yıl içerisinde üçüncü organize sanayi bölgesinde alt yapı çalışmalarına başlayacaklarını ve gıda ihtisas sanayi için ikinci OSB yanında 320 hektarlık yer seçimi yaparak bakanlığa yazdıklarını belirtti.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün konuşmasının ardından toplantı, Şanlıurfa Teknokent Müdürü Hasan Aydoğdu'nun Şanlıurfa Teknokent, TKDK Şanlıurfa Koordinatörü Sadık Yetim'in TKDK Yenilenebilir Enerji Hibe Programı, Karacadağ Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Başkanı Diyadin İnan'ın Sanayide Enerji Verimliliği Mali Destek Programı ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin'in Yenilenebilir Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi Fizibilitesi konularında yaptıkları sunumlarla devam etti.

Toplantının son bölümünde ise katılımcıların gündem tartışmaları soru cevap şeklinde değerlendirildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Harran Üniversitesi Mehmet Ekinci Karacadağ Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title