Haberler

Şanlıurfa'da "Gönül Elçisi" Tanıltıldı

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen "Gönül Elçisi" projesinin tanıtım toplantısı Şanlıurfa'da yapıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen "Gönül Elçisi" projesinin tanıtım toplantısı Şanlıurfa'nın Bozova İlçesi Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) Konferans Salonunda Gerçekleşti

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in eşi Turan Güvenç'in öncülüğünde başlayan toplantıya Bozova Kaymakamı Recep Öztürk ve eşi Derya Öztürk, daire amirleri eşleri ile çok bayanlar katıldı.

İlk olarak Bozova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan bayan kursiyerlere ait el işi, hat sanatı ve nakış ürünleri sergisini gezen Turan Güvenç, serginin ardından "Gönül Elçileri" tanıtım programına geçti. Açılış konuşmasını yapan Bozova Kaymakamı'nın eşi Derya Öztürk, tanıtım toplantısına katılım gösteren Bozovalılara teşekkür etti.

Gönül Elçiliğinin büyük bir çatı olduğunu ifade eden Turan Güvenç, projenin alt başlıklarından birisi olan koruyucu aileden bahsederek, "Çeşitli nedenlerle öz anne ve babasını kaybetmiş olan çocukların aile sevgisini, aile şefkatini yaşamaları ve sağlıklı birer birey olarak gelişimlerini sürdürebilmeleri için bu çocuğu himaye eden, onun gelişimine katkıda bulunan, onlara huzurlu bir ortam sağlayan aile veya kişidir" dedi.

"Devletimiz dezavantajlı ihtiyaç sahibi çocuklarımızın her türlü maddi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Onlara çok güzel imkanlar sunuyor" diyen Turan Güvenç, "Bizler de bunun psikolojik yönden tamamlayıcı unsuru olacağız. Onlara sevgi, şefkat, ilgi ve duyarlılıkla yaklaşarak eksik kalan yönleri bizler tamamlayacağız" dedi.

Toplumumuzun yardıma muhtaç kim varsa onlara yardım eden insanlardan oluştuğunu belirten Güvenç, "Bu proje ile bunu kayıt altına alıp sizlerden gönül elçisi olmanızı istiyoruz. Koruyucu ailelik konusunda da başvurularınızı bekliyoruz. İl Müdürlüğümüze, ilçelerde kaymakamlıklarımıza başvurularda bulunabilirsiniz. Birer birey olarak toplumsal sorumluluğumuzun gereği olarak bunu yapmalıyız" dedi.

Gönül Elçileri projesinin herhangi bir yasal ve maddi yükümlüğü olmadığını dile getiren Güvenç, projenin tamamen gönüllülük esasına dayandığını söyledi.

Konuşmaların ardından toplantıya soru cevap şeklinde devam edilirken katılımcılarla sohbet eden Turan Güvenç, Gönül Elçisi ve Koruyucu Aile olmayı planlayan katılımcılar ile Şanlıurfalıları başvuru için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne ve Kaymakamlıklara davet etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Celalettin Güvenç Emine Erdoğan Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title