Haberler

"Şampiyon Avcısı" Kaski, Tarih Yazıyor

Güncelleme:

Basketbol Avrupa Kupası'nda finale yükselen Kayseri KASKİ, üst üste iki kez final oynama hakkı elde etti.

Mustafa Önal - Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda finale yükselen Kayseri KASKİ, üst üste iki kez final oynama hakkı elde ederek, kupa tarihinde bir ilke imza attı.

Türkiye'yi kupada temsil eden tek takım olan KASKİ, geçen yıl finalde kaybettiği kupayı bu yıl müzesine götürmek istiyor.

Kayseri KASKİ adıyla 2011-2012 sezonunda ilk kez mücadele ettiği FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda bir önceki sezonun şampiyonu İsrail ekibi Elitzur Prashkovsky Ramla'yı eleyip finale kadar giden KASKİ, finalde Rusya'nın Dinamo Kursk takımına yenilerek kupaya ulaşamamıştı.

Kayseri temsilcisi, bu sezon ise yarı finalde geçen senenin şampiyonu Dinamo Kursk'u kupa dışına bırakarak, son iki sezonun şampiyonlarını eleme başarısı gösterdi. KASKİ, yarı finalde de Slovak ekibi MBK Ruzomberok'u saf dışı ederek, kupa şampiyonlarını elemesinin ardından üst üste ikinci kez final oynama başarısını elde etti. KASKİ böylece 2003 yılından beri oynanan kupada üst üste iki kez final oynama hakkını kazanan ilk kulüp oldu.

Finalde Rusya'dan Dinamo Moskova ile karşılaşacak Kayseri KASKİ, finalin ilk maçını 7 Mart Perşembe günü Rusya'da, rövanş karşılaşmasını ise 14 Mart'ta Kayseri'de oynayacak.

-"Geçen sene alamadığımız kupayı almak istiyoruz"-

Kayseri KASKİ Genel Menajeri Ahmet Bozbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takım olarak kupada çok zorlu maçların ardından finale yükselmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Takımın kupayı alacak güç ve potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Bozbey,

"FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda üst üste iki kez final oynayacak ilk ve tek takım biziz. Ama final oynamakla bitmiyor. Geçen sene alamadığımız kupayı almak istiyoruz artık. Sezon başında buna göre yatırımlar yaptık. Şükürler olsun çalışmalarımızın karşılığını alıyoruz. Artık o kupa Kayseri'ye gelecek, kendimizi buna hazırladık" dedi.

Finalin ilk karşılaşmasını deplasmanda oynamalarını avantaj olarak gördüklerini ifade eden Bozbey, şöyle konuştu:

"İlk maçı deplasmanda oynayacağız. Bu kez avantaj bizde, rövanş maçını sahamızda oynayacağız. İlk maçta alacağımız avantajlı bir skor sonucunda rövanş maçını taraftarımızın önünde kazanarak, kupaya uzanmak istiyoruz. Kupayı Türkiye'ye bundan 4 yıl önce Galatasaray getirmişti. Bunu başaran ikinci takım olmayı arzu ediyoruz. İnşallah bu sevinci ve gururu Türkiye'ye yaşatırız."

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Rusya Federasyonu Türkiye Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title