Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu, hangi ülkenin acil hizmetlerini örnek gösterirse gelsin, o ülkeyle yarışacak bir Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı var" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu, hangi ülkenin acil hizmetlerini örnek gösterirse gelsin, o ülkeyle yarışacak bir Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı var" dedi.

Müezzinoğlu, Enez'de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıların ardından olay yerine saatlerce ambulans gelmediği yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Saldırılar meydana geldikten kısa süre sonra ambulansların olay yerine ulaştığını belirten Müezzinoğlu, "Bir genel başkana, doğru bilgiden uzak, yanlış bilgi verenleri kınıyorum. Olay olduktan 15 dakika sonra, her türlü belgesini verebilirim, 18 tane ambulans Reyhanlı'da olay yerindeydi. Onun peşinden hızla Osmaniye'den, Adana'dan ambulanslar geldi. Ama bir şey daha söyleyeyim; belki bilgisi yoktur. 3 tane ambulans uçağımız 2 saat sonra Hatay'daydı. Oradaki bir yaralımız 3 saat sonra uçağa bindi ve 5 saat sonra İstanbul Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı, kopan ayağı kurtarıldı" dedi.

Türkiye'nin acil sağlık hizmetleri konusunda büyük ilerleme kaydettiğini vurgulayan Müezzinoğlu, yakın zamanda yüzen gemi hastanelerin hizmete gireceğini belirtti.

"Sayın Kılıçdaroğlu, hangi ülkenin acil hizmetlerini örnek gösterirse gelsin, o ülkeyle yarışacak bir Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı var" diyen Müezzinoğlu, "İster ABD desin, ister Almanya desin, ister İsviçre desin, onlarla yarışabilecek iddiada bir Türkiye Cumhuriyeti'nin Sağlık Bakanlığı acil hizmetler servisi var. O, uçak ambulansın ne olduğunu hala bilmeyebilir. O, ambulans helikopterin ne olduğunu hala bilmeyebilir. O, denizde ambulans botların ne olduğunu bilmeyebilir. Ama bir şey söyleyeyim; şimdi artık yüzen gemi hastaneleri olacak bu milletin" şeklinde konuştu.

-Sivrisinekle mücadele-

Bakan Müezzinoğlu, Enez Kaymakamı Fatih Baysal'ı makamında ziyaret etti. Baysal'dan ilçedeki çalışmalar ve sivrisinekle mücadele konusunda bilgi alan Müezzinoğlu, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Sivrisinekle mücadele konusunda geç mi kalındı-" sorusuna Müezzinoğlu, şu yanıtı verdi:

"Bu sene biraz bu çalışmalar geç başladı. Esasında bu çalışmaların kesintisiz olarak devamlı sürmesi gerekiyor ki, bu mücadelede başarılı olunabilsin. Ama en azından iki taraf (Türkiye ve Yunanistan) teknik heyetleri de görüşmeye başladı. Meriç boyunu bir bütün halinde planlamamız gerekiyor. Belki yer yer havadan ilaçlamayı da gündeme getirmek gerekiyor. Dolayısıyla hem iki ülke arasındaki teknik iletişimi üst düzeye taşımamız lazım ve bunu kesintisiz sürdürmemiz lazım ki, bu sivrisinek mücadelesinde başarılı olabilelim. Benim şahsi kanaatim, bu yıl için anlamı bir başarı gelmeyecektir."

Yenice, Küçükevren, Büyükevren ve Bahçe köylerini de ziyaret eden Müezzinoğlu, vatandaşlarla sohbet ettikten sonra İstanbul'a hareket etti. - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Mehmet Müezzinoğlu Sağlık Bakanlığı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title