Haberler

Resmi Daire Çalışanları İşaret Dilini Öğrenecek

Engelliler Günü dolayısıyla Ortaca İşitme Engelliler Spor Kulübü'nü ziyaret eden Kaymakam Yılmaz, işitme engellilerin resmi işlerini daha rahat halledebilmeleri için resmi dairede çalışanlara işa...

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kaymakam Hüseyin Yılmaz, Ortaca İşitme Engelliler Spor Kulübü'nü ziyaret etti.

Ziyarette sporcuların sıkıntılarını dinleyen Yılmaz, Ortaca'daki engelli bireylerin örgütlenmesinde önemli başarılar kaydedildiğini söyledi.

Özellikle işitme engellilerin kamudaki işleri sırasında sıkıntılar yaşadığına dikkati çeken Yılmaz, "Resmi dairelerde çalışan kamu görevlilerince işaret dilinin öğrenilmesi için Kaymakamlık olarak elimizden geleni yapacağız. Engelli kardeşlerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu ve yardımcıları olmaya devam edeceğimizi bilmelerini istiyorum. Onlara aileleriyle sağlıklı, mutlu ve başarılı yaşam diliyorum" dedi.

İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mesut Yıldırım ise ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yıldırım, işitme engellilerin kamu kurumlarında yaşadıkları sıkıntılar ile kulüplerinin eksiklerini anlattı ve yardımcı olmalarını istedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Yılmaz, engelliler yararına açılan kermesi gezdi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Engelliler Günü Hüseyin Yılmaz Ortaca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title