Haberler

Rektör Çakar Radyo Düet'e konuk oldu

Güncelleme:

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, üniversitenin kurumsal radyosu olan Radyo Düet'teki Hayatın Renkleri programına konuk oldu.

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, üniversitenin kurumsal radyosu olan Radyo Düet'teki Hayatın Renkleri programına konuk oldu.

Düzce Üniversitesi İletişim ve Tanıtım Koordinatörü Öğretim Görevlisi Duygu Özdemir Cömert'in hazırlayıp sunduğu Hayatın Renkleri, 2022 yılına Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ın konuk olduğu programla "Merhaba" dedi.

Cömert'in sorularını yanıtlayan Rektör Çakar, öğrencilerin merak ettiği konularda önemli açıklamalarda bulundu. Öğrencilerle bir arada ve ulaşılabilir olmanın kendisi için büyük güç ve avantaj olduğunu belirterek Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi'nin birçok yatırımı hayata geçirdiğini ifade etti.

Düzce Üniversitesi'nin son dönemdeki önemli yatırımlarından biri olan Botanik Bahçesi'nde, ilk bitki dikiminin gerçekleştirileceğini dile getiren Rektör Çakar, 50 bin metrekare alanda, 38 parselde, toplamda 2 bin tür farklı bitkinin bu alanda yer alacağını sözlerine ekledi. Botanik Bahçesi'nde Düzce'nin tüm endemik bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkiler ile ülkemizde ve dünyadaki diğer farklı tür bitkilerin de yetiştirileceğini söyleyen Prof. Dr. Çakar, ziyaretçilere yönelik Doğa Müzesi'nin de hizmete sunulacağını sözlerine ekledi.

Mühendislik alanında Devlet üniversiteleri arasında birinci

Düzce Üniversitesi'nin birlikte kurulduğu üniversiteler ve diğer üniversiteler arasında ilk 10'da ve bazı alanlarda da birinci olduğunu belirten Çakar, Times Higher Education tarafından yayınlanan dünya sıralamasında ilk 1200 içerisinde yer alan Düzce Üniversitesi'nin, mühendislik alanında Ülkemizdeki devlet üniversiteleri arasında birinci sırada olduğuna dikkat çekti. 15. yılındaki bir üniversite için bu sonuçların büyük başarı olduğunun altını çizen Rektör Çakar, bu başarıların organize bir bütünleşme sonucu kazanıldığı tespitinde bulundu.

Bölgesel kalkınma üniversitesi seçilme sürecinden de bahseden Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Türkiye'nin en büyük Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi'ne sahip olduklarını dillendirerek; bölge çiftçileri ile birlikte tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, arıcılık ve tıbbi mantar üretiminde örnek bir çalışma gerçekleştirdiklerini, bu çalışmalar sonucunda farklı markalar geliştirdiklerini, bu markaları tescilleyerek lisansladıklarını da kaydetti.

Kampüsteki modern spor tesisleri ve sosyal alanlar hakkında bilgiler aktaran Prof. Dr. Çakar, herkesin ilgi alanına yönelik birçok sosyal etkinlik düzenlediklerini ifade etti. Öğrencilerin başarıya ulaşmasında yapması gereken noktalar konusunda da yol gösterici açıklamalarda bulunan Rektör Çakar, öğrencilerin kendilerine rekabet avantajı sağlayacak özellikler kazandırmalarını, zamanı iyi kullanmalarını ve çok çalışmalarını tavsiye etti. Ülkemizin başlattığı milli teknoloji hamlesinden 2022 yılında da umutlu olduğunu dile getiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi açısından ise yeni yılın akademik etkinlikler ve başarılarla dolu bir yıl olmasını temenni etti. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce Üniversitesi Rektör Radyo Düzce Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title