Haberler

Pandeminin edebiyata etkisi Atatürk Üniversitesinde ele alındı

Güncelleme:

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından Dil ve Edebiyatta Pandemi Çalıştayı düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından Dil ve Edebiyatta Pandemi Çalıştayı düzenlendi. Edebiyat ve Pandemi, Dilbilim ve Pandemi şeklinde iki oturumda çevrimiçi (online) olarak düzenlenen çalıştay, pandemi sonrasında edebiyat alanındaki gelişmelere ışık tuttu.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Fatma Öztürk Dağbakan'ın yaptığı çalıştayın ilk oturumuna; Atatürk Üniversitesinden Prof. Dr. Ahmet Sarı, Prof. Dr. Ahmet Uğur Nalcıoğlu, Dr. Öğretim Üyesi Merve Karabulut, Sakarya Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünden Doç. Dr. Funda Kızıler Emer ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Davut Dağabakan katıldı.

Diğer Üniversitelerden de katılımın sağlandığı çalıştayın açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilaver Düzgün; Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünün küresel salgınların dil ve edebiyattaki yansımalarının araştırılmasına ve tartışılmasına zemin hazırlamak amacıyla böyle bir çalıştay düzenlediğini ifade etti. Çalıştayın ortaya çıkaracakları bilgi birikimi pandemi çalışmalarına farklı bir perspektif kazandıracağına inandığını aktaran Dekan Düzgün, böylesine anlamlı bir programın gerçekleşmesinde Rektörlüğün yakın desteğini hissettiklerini dile getirerek Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Pandemi Sonrası Yazılan Eserlerde Kullanılan Yöntemler Konuşuldu

Çalıştay boyunca katılımcılar tarafından gerçekleştirilen sunumlarda pandeminin edebiyata, edebiyatın da pandemiye ilişkisi incelenerek bu bağlamda yerli ve yabancı yazarların konuyla ilgili eserleri irdelendi. Disiplinlerarası konu haline gelen pandeminin edebiyatta nasıl bir ruha büründüğünü ve küresel salgın konulu eserlerde kurgu aşamasından kurgu olmayan aşamaya kadar ne tür yöntemlerin izlendiği katılımcılar tarafından ele alındı.

Çalıştay, daha sonra da takip edilebilmesi için kayıt altına alındı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title