Haberler

Anne kedi ve yavruları antik kentin maskotu oldu

Güncelleme:

Anne kedi ve yavruları antik kentin maskotu oldu DÜZCE – Düzce'de tarihi M.Ö. 3'üncü yüzyıla uzanan Prusias Ad Hypium Antik Kenti'nde yaşayan kedi ve yavruları bölgenin maskotu oldu.

Anne kedi ve yavruları antik kentin maskotu oldu

DÜZCE – Düzce'de tarihi M.Ö. 3'üncü yüzyıla uzanan Prusias Ad Hypium Antik Kenti'nde yaşayan kedi ve yavruları bölgenin maskotu oldu.

Konuralp Mahallesi'nde bulunan ve " Batı Karadeniz'in Efes'i" olarak adlandırılan Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmaları ile bölgenin tarihi gün yüzüne çıkarılmaya devam ediyor. Bölgede çalışmalarını sürdüren arkeologlara bir kedi ve yavruları da eşlik ediyor. Antik kentin etrafından ayrılmayan kediler, hem arkeologların hem de ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Tarihi yapıların üzerinde vakit geçiren kediler, herkes tarafından seviliyor.

"Antik kentin maskotu oldular"

Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü Kazı Birim Sorumlusu arkeolog Koray Erdoğan, kazı çalışmaları başlatılmadan önce de kedilerin bu bölgede yaşadığını belirterek, "Şu an yine hamile. Yeni yavrularını da yine burada doğuracak. Bizler de sabırsızlıkla bekliyoruz. Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü'nün de talimatlarıyla Prusias Ad Hypium ve kazı ekibi onlara ev sahipliği yapıyor. Onlar da bize bir noktada ev sahipliği yapıyor. Kazının ve antik kentin maskotu oldular. Allah bize ömür verdiği sürece onlara burada ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Bu alanın maskotu oldukları için ziyaretçiler de artık kedi ve yavrularını arıyorlar" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Batı Karadeniz Düzce Efes kedi Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title