Haberler

Osmaniye haber: Kadirli'deki Savrun Çayı'na Dökülen Kimyasallar Suyun Rengini Siyaha Çevirdi

Güncelleme:

Osmaniye yerel haberi... Osmaniye’nin Kadirli ilçesinin içinden geçen ve tarımsal sulamada kullanılan Savrun Çayı, organize sanayi bölgesindeki bazı fabrikalarda karışan kimyasal atıklar nedeniyle simsiyah akıyor. Kümbet köyünde oturan Hüseyin Örüklü, "Gece acayip koku geliyor. Rüzgar böyle geldi miydi doğru eve, mahalleye geliyor. Yani bunun çaresini bulsalar iyi olur, millet rahatsız oluyor. Simsiyah olmuş, yanına gidemiyorsun kokudan" dedi.

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinin içinden geçen ve tarımsal sulamada kullanılan Savrun Çayı, organize sanayi bölgesindeki bazı fabrikalarda karışan kimyasal atıklar nedeniyle simsiyah akıyor. Kümbet köyünde oturan Hüseyin Örüklü, "Gece acayip koku geliyor. Rüzgar böyle geldi miydi doğru eve, mahalleye geliyor. Yani bunun çaresini bulsalar iyi olur, millet rahatsız oluyor. Simsiyah olmuş, yanına gidemiyorsun kokudan" dedi.

Kadirli ilçesine bağlı Yusufizzetin köyü sınırlarında bulunan Kadirli Organize Sanayi Bölgesi'nin atık su hattından boşaltılan kimyasal atıklar nedeniyle Savrun Çayı'nın suyu karardı. Bölgedeki birçok çiftçi, tarlasını Savrun Çayı'ndan suluyor. Çayın suyunu siyaha çeviren atık maddelerin ne olduğu bilinmezken etrafa yaydığı pis kokuya vatandaşlar tepki gösteriyor.

"MECBUR KALIP TARLA SULUYORLAR"

Kümbet köyünde oturan Hüseyin Örüklü, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Arıtma daha yapılmadan evvel gelirdi de bu kadar değildi, yalan yok. Ama bu arıtma yapıldıktan sonra gittikçe daha kalabalık oldu, Kadirli nüfusu daha çoğaldı, burası simsiyah oldu. Hele biz, gece yatamıyoruz kokudan. Gece acayip geliyor koku. Rüzgar böyle geldi miydi doğru eve, mahalleye geliyor. Yani bunun çaresini bulsalar iyi olur, millet rahatsız oluyor. Simsiyah olmuş, yanına gidemiyorsun kokudan. İnsan sağlığına zararlı, zaten biliyorsunuz.  Bazıları suluyor ama onun mahsulü yenmez diyorum ben. Mecbur kalıp suluyorlar, devlet ondan da para alıyorlar. Bununla tarla suladın ya onun da parasını alıyor devlet. Allah yardım etsin. Devlet var ya devlet, her şey devlet. Yerin altındaki de devletin, yerin üstündeki de devletin."

Kaynak: ANKA / Yerel

Osmaniye Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title