Haberler

Kütahya'da KETEM Hizmet Binası Açıldı

Güncelleme:

Kütahya'da, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kütahya'da, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Atatürk Bulvarı'ndaki açılışta konuşan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, erken teşhis sayesinde bu tür hastalıklardan kurtulanların olduğunu söyledi.

Erken teşhisle, her türlü hastalığın önüne geçilmesinin mümkün olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu hastalıklar belli bir aşamaya geldiği zaman tedavisi mümkün olmuyor. Maalesef ülkemizde de son yıllarda değişik vesilelerle arttı. Artışın sebebi de bu tür eksikliklerdi. Bundan sonra inşallah bu hastalığın erken teşhisiyle bu hizmeti insanlarımıza sunmuş olacağız. Yapılan bu hizmetin ülkemize, ilimize insanlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Halk Sağlığı Müdürü Hakkı Altaş ise  kanserin, hem dünyada hem de Türkiye'de en önemli sağlık sorunlarından birisi olduğunu dile getirdi.

Uluslararası Kanser Araştırmaları Kurumu'nun 2030 yılı tahminlerine göre dünyada 26 milyon yeni kanser hastasının olacağını belirten Altaş, "Bunun yanı sıra 17 milyon kanserli de hayatını kaybedecek. Bu artışın yüzde 75'i, sosyo ekonomik düzeyi düşük ülkelerde ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

Açılışa, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat Ekici ile davetliler katıldı. - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Şerif Yılmaz Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title