Haberler

Kütahya'da Hıdırellez ve Fetih Kutlaması

Kütahya'da, Hıdırellez ve kentin Anadolu Selçukluları tarafından fethinin 941'inci yıl dönümü dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

Kütahya Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Çamlıca Piknik Alanı'nda düzenlenen törende konuşan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, hıdırellezin kültürel bir miras olduğunu söyledi.

"Ecdad, gönül coğrafyasında ve ülke toprakları içerisinde, yaptığı eserlerin yanı sıra somut olmayan eserler de bıraktı" diyen Vali Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bugün kutladığımız Hıdırellez ve yine 21 Mart'ta kutladığımız Nevruz, bunlara örnektir. Değişik vesilelerle Orta Asya'dan getirdiğimiz kendi kültürümüzle beraber, yaşadığımız ve yerleştiğimiz coğrafyamızda da var olan kültürleri birleştirerek kutladığımız değişik günler vardır. Kültürel mirasımızın en önemli günlerinden olan Hıdırellez'i bugün hep beraber kutluyoruz. Buradaki bu kültürel miras aslında birliğimizin, beraberliğimiz ve kardeşliğimizin devamını sağlayan en önemli çimento taşlarımızdan bir tanesidir."

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da Hıdırellez Bahar Bayramı'nın, birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu söyledi.

Hıdırellez'in yüzyıllardır kutlanageldiğini ve bu günü Kütahya halkıyla birlikte kutlamanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirten Saraçoğlu, şunları kaydetti:

"Bundan 941 yıl önce, yine böyle bir Hıdırellez günü Kütahyamız fethedilmiş ve Müslüman Türk yurdu olarak hamdolsun bugünlere kadar gelmiştir. Bizim inancımızda bildiğiniz gibi fetihteki asıl mana, gönüllerin fethidir. Gönüller fethedilmeden şehirlerin fethedilmesinin bir manasının olmadığını bilen ecdadımız, 'biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için. Hakkın evi gönüllerdedir, gönüller yapmaya geldik' demiştir. Düsturuyla şanlı tarihimizdeki en güzel fetihleri gerçekleştirmiştir. Ne mutlu Kütahyamıza ki Evliya Çelebi'nin memleketi olan bu şehir, Allah'ın lütfuyla yine Allah dostu, iki gönül insanı Hızır ve İlyas Aleyhisellamın buluştuğu bir günde fethedilmiştir. Bin yıla yakın süredir ana yurdumuz olan bu topraklar, inşallah kıyamete kadar ana yurdumuz olmaya devam edecektir."

Konuşmaların ardından, mehter takımı ve halk oyunları ekipleri gösteri sundu, yöresel sanatçı Zeynel Sağ da konser verdi.

Etli plivav ve helvanın ikram edildiği kutlamalara, TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Jandarma Komutanı Mustafa Uğur, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Kütahya Belediyesi Şerif Yılmaz Hıdırellez Çamlıca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title