Haberler

Kurs için 1801 kişi başvuruda bulundu

Güncelleme:

Düzce Belediyesi, Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) bu yıl ilk defa başlattığı online başvuru sistemiyle birlikte 15 günde Bin 801 başvuru alarak rekora imza attı.

Düzce Belediyesi, Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) bu yıl ilk defa başlattığı online başvuru sistemiyle birlikte 15 günde Bin 801 başvuru alarak rekora imza attı. İlk etapta 40 branşta kontenjan tamamlanarak kurslar başlayacak.

Düzcelilerin ücretsiz meslek edinmeleri, serbest zamanlarını verimli değerlendirmeleri ve sosyalleşmesi amacıyla her yıl açılan BELMEK 2022-2023 eğitim öğretim yılına başlıyor. 53 branş ve 9 farklı noktada açılacak olan kurslara Düzceliler yoğun ilgi gösteriyor. 15 Eylül'de online başvuru sisteminin de eklenmesinin ardından kurslara başvuru sayısında rekor artış gerçekleşti. Şu ana kadar Bin 801 vatandaşın başvurduğu kurslara online başvuru sayısı ise Bin 300 olarak açıklandı. 40 branşta kursiyer sayısı tamamlandı.

5 farklı dil kursu açılıyor

Düzce Belediyesi Meslek Edindirme Kursları, yeni eğitim yılına yeni kurslarla girerken en çok başvuru yabancı dil, geleneksel el sanatları ve modelistlik kurslarında oldu. Almanca, Osmanlıca, İngilizce, Fransızca ve Rusça olmak üzere 5 farklı dil eğitiminin ücretsiz olarak verileceği BELMEK kurslarıyla Düzceliler yeni lisan öğrenecekler. Ev hanımlarının yoğun ilgi gösterdiği Geleneksel El Sanatları, Modelistlik ve Mutfak Sanatları branşlarının kontenjanları da dolmak üzere.

Başvuru istatistiği açıklandı

Düzce Belediyesi BELMEK yöneticileri, başvuru yapanların istatistiklerini de çıkardı. Buna göre; başvuru yapanların yüzde 75'i kadın oldu. Yüzde 80 ile özellikle ev hanımlarına, çalışmayan gençlere ve mesleklerini geliştirmek isteyen ancak istihdamda olmayan kesimin başvuru yaptığı kurslarda eğitim istatistiği de belirlendi. Yüzde 56 lisans mezunu kursiyer adayı ise, BELMEK'e kendilerini geliştirmek için başvuru yaptı.

Mahalle konaklarında kurslar

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün mahalle konaklarını birer birer hayata geçirmesiyle birlikte konaklarında da eğitimler verilmeye başladı. Çamköy ve Beyciler mahalle konaklarında mahalle sakinlerinden gelen taleplere göre kurslar açılacak. Ayrıca okuma yazma kurslarına katılmak isteyen vatandaşlar için kontenjan sınırlaması olmayacak. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce Belediyesi Eylül Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli? Muhammed Akbey kimdir? Zafer Partisi Erzurum Pasinler Belediye Başkan Adayı Muhammed Akbey kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title