Haberler

Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahin Açıklaması

"İlçeye güzel sanatlar lisesi ve spor lisesi açılması yönünde çalışmalar yürütüyoruz"

Kumluca İlçe Milli eğitim Müdürü Osman Şahin, ilçeye güzel sanatlar lisesi ve spor lisesi açılması yönünde çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.

Kumluca Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin düzenlediği basın toplantısında, ilçedeki eğitim durumu ve yeni ortaöğretim geçiş sistemi hakkında bilgilendirmede bulundu.

İlçede bu yıl yeni eğitim ve öğretime başlayan iki liseyle lise sayısının 10'a ulaştığını ifade eden Şahin, Antalya genelinde fen lisesine yerleştirmede Kumluca'nın birinci sırada olduğunu söyledi. Bu yıl Turizm Otelcilik Meslek Lisesinin de iki şubeyle eğitime başladığını belirten Şahin, ilçeye güzel sanatlar lisesi ve spor lisesi açılması yönünde çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk defa uygulanacak olan Orta Öğretime Geçiş Ortak Sınavları (OGES) hakkında da bilgi veren Şahin, bu yıl ilçede bin 367 öğrencinin OGES sınavına gireceğini belirtti. Şahin, şu bilgileri verdi:

"E-okul sistemine kayıtlı 8'inci sınıf öğrencilerimiz, bu sınava girmek için herhangi bir başvuru yapmayacaklar. 8'inci sınıfların Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil dersleri için dönemsel olarak yapılan sınavlardan iki yazılısı olanların ilk yazılısı, üç yazılısı olanları ise ikinci yazılısı baz alınacak. OGES sınavlarının birinci dönem sınavı 28-29 Kasım 2013, ikinci dönemi ise 28-29 Nisan 2014 tarihlerinde yapılacak. OGES'de yanlış doğruyu götürmüyor, bundan dolayı öğrencilerimiz her soruya mutlaka cevap versinler."

Yıl sonu orta öğretime geçişte yapılacak değerlendirmede sınav puanlarının yüzde 70'i, ders notlarının ise yüzde 30'unun esas alınacağını hatırlatan Şahin, yeni sınav sisteminin genel ve bireysel başarıyı arttıracağına inandığını kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Osman Şahin Antalya Kumluca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title