Haberler

Küçükçekmece Belediyesi, acılı günlerinde vatandaşları yalnız bırakmıyor

Güncelleme:

Küçükçekmece Belediyesi, yakını vefat eden ilçe sakinlerinin cenaze işlemlerini kolaylaştıracak çalışmaları sürdürmeye devam ediyor.

Küçükçekmece Belediyesi, yakını vefat eden ilçe sakinlerinin cenaze işlemlerini kolaylaştıracak çalışmaları sürdürmeye devam ediyor. Cenaze ve Taziye Hizmetleri Birimi, son 3 yılda 3 bin 600 haneye sıcak yemek, taziye çadırı, masa, sandalye ve şehir içi ulaşım desteği vererek, acılı günlerinde vatandaşları yalnız bırakmadı.

Küçükçekmece Belediyesi, yakını vefat eden vatandaşları cenaze işlemlerini kolaylaştırmaya devam ediyor. Cenaze ve Taziye Hizmetleri Birimi, son 3 yılda 3 bin 600 haneye sıcak yemek, taziye çadırı, masa, sandalye ve şehir içi ulaşım desteği vererek, acılı günlerinde vatandaşları yalnız bırakmadı.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, " İnsan vefat gibi zor ve acılı zamanlarda birilerinin desteğine ihtiyaç duyar. İyi gün dostu bulmak ne kadar kolaysa kötü gün dostu bulmak bir o kadar zordur. Küçükçekmeceli hemşehrilerimizin acılarını paylaşmak, yalnız bırakmamak ve yanlarında destek olmak adına Cenaze ve Taziye Hizmetleri Birimimiz ile hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımız bir taraftan acısını yaşarken bir taraftan cenaze işleriyle uğraşmasının önüne geçmek için cenaze- taziye birimimiz, onlara gerekli desteği sağlıyor. Cenaze yakınlarından gelecek olan talepleri büyük bir hassasiyet ile karşılamaya çalışıyoruz. Sıcak yemekten, taziye çadırına, şehir içi ulaşım hizmetlerinden, taziye paketine kadar her türlü ihtiyacı elimizden geldiğince karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Cenaze ve Taziye Hizmetleri Birimi; Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün işbirliği ile çalışmalarını yürütüyor. Cenaze ve Taziye Hizmetleri Birimi'ne başvuran vatandaşlara defin işleminde kolaylık sağlamak amacıyla Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nce araç temin ediliyor. Defin işlemlerinin ardından Küçükçekmece Belediyesi Aşevi'nde hazırlanan sıcak yemekler ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sağlanan masa, sandalye ve taziye çadırları vatandaşın kapısına kadar götürülüyor.

Saha ekibinden cenaze evlerine taziye ziyareti

Pandemi öncesinde Küçükçekmece Belediyesi tarafından görevlendirilen din görevlileri taziye evlerine giderek hayatını kaybeden vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim ve dualar okuyor, şehirlerarası ulaşım desteğiyle cenaze nakil işlemleri yapılıyordu. Ancak Covid-19 ile birlikte gelen yasaklardan sonra bu hizmetin yerini saha ekiplerinin taziye ziyaretleri aldı. İlçede vefat eden vatandaşlar tespit edilerek, taziye evlerine Başkan Kemal Çebi adına baş sağlığı ziyareti gerçekleştiren ekipler, pandemi sürecinde 2 bin taziye paketini Küçükçekmecelilere ulaştırarak, acılı günlerinde yanında oldu.

Cenaze hizmetleri ile ilgili destek almak isteyenler, Küçükçekmece Belediye Başkanlığı binasında yer alan Cenaze ve Taziye Birimi'ne başvuruda bulunabilir ya da 444 4 360 numaralı telefondan talep oluşturabilir. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Küçükçekmece Belediyesi Küçükçekmece Hisarcık Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title