Haberler

Küçük Mucitlere Kocaman Alkış

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir 4. Eğitim ve Bilim Olimpiyatları Ödül Töreninde Yaptığı Konuşmada, Gençlere Seslenerek, "Size Olan İnancımız Nedeniyle, Geleceğe Güven ve Umutla Bakıyoruz" Dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir 4. Eğitim ve Bilim Olimpiyatları ödül töreninde yaptığı konuşmada, gençlere seslenerek, “Size olan inancımız nedeniyle, geleceğe güven ve umutla bakıyoruz” dedi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla düzenlediği 4. Eğitim ve Bilim Olimpiyatları'nda ödül kazanan öğrenciler ve projeleri törenle açıklandı. İsmet İnönü Kültür Merkezi'ndeki törene İzmir Vali Yardımcısı Fahri Aykırı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan'ın yanı sıra, eğitimciler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün “Dünyada her şey için, uygarlık için, yaşam için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fen haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir” özdeyişini hatırlatarak, gençleri bilimin aydınlık yolundan ayrılmamaya çağırdı.

"Bugün projeleriyle gurur duyduğumuz bu çocuklarımız, bu gençlerimiz neden gelecek yıllarda Nobel Bilim Ödülü'nü ülkemize getirmesin? Neden tüm dünyanın kaderini değiştirecek büyük buluşlara imza atmasın? Ben o günlerin geleceğine tüm benliğimle inanıyorum” diyen Kocaoğlu gençlere şöyle seslendi: “Kendinizi sürekli yenileyin. Teknolojiyi yakından takip edin. Daha da önemlisi, kendinize güvenin. Biz, sizden aldığımız güç ve enerji ile daha çok motive oluyoruz. Size olan inancımız nedeniyle, geleceğe güven ve umutla bakıyoruz. İzmir'in değişen fotoğrafında hep birlikte yer alabileceğimize ve yarınların İzmir'ini birlikte oluşturacağımıza yürekten inanıyorum” Başkan Kocaoğlu konuşmasının ardından, projeleri ile dereceye giren öğrencilerin ödüllerini verdi.

(YK)

23.05.2007 18:30 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title