Haberler

Köy Evinde Halı Kursu Açıldı

Mutki ilçesine bağlı İkizler köyünün Çukurca mezrasındaki genç kızların ve ev kadınlarının meslek sahibi olmaları için, köydeki bir evde halı dokuma kursu açıldı.

Mutki ilçesine bağlı İkizler köyünün Çukurca mezrasındaki genç kızların ve ev kadınlarının meslek sahibi olmaları için, köydeki bir evde halı dokuma kursu açıldı.

Mutki Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sabri Demir, yaptığı açıklamada, kırsalda yaşayan kadınların ev ekonomisine katkı sağlamaları ve sosyal yaşamın bir parçası olmaları için kursu açtıklarını söyledi.

Halı kursunda eğitim çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini bildiren Demir, "Özel bir şirketle açtığımız bu kurs, büyük ilgi görüyor. Yer olmamasından dolayı köydeki evlerden birini boşaltarak atölyeye çevirdik. Atölyede 10 halı tezgahı ve 15 kursiyerimiz var. Kursa katılan kursiyerlerimiz hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de aile bütçesine katkı sunuyor" dedi.

Kursiyerler ise kursun kendilerine büyük yarar sağladığını belirterek, başka kursların da açılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

Çukurca Mutki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title