Haberler

Kilis'ten Bilek güreşinde Avrupa ve Dünya şampiyonalarına katılarak altın madalya ile dönen sporcular destek bekliyor

Güncelleme:

- Kilis'ten Bilek güreşinde Avrupa ve Dünya şampiyonalarına katılarak altın madalya ile dönen sporcular destek bekliyor Kilis'ten Bilek güreşinde Avrupa ve Dünya şampiyonalarına katılarak altın madalya ile dönen sporcular destek bekliyor.

- Kilis'ten Bilek güreşinde Avrupa ve Dünya şampiyonalarına katılarak altın madalya ile dönen sporcular destek bekliyor

KİLİS - Kilis'ten Bilek güreşinde Avrupa ve Dünya şampiyonalarına katılarak altın madalya ile dönen sporcular destek bekliyor.

Kilis'te son dönemlerde Bilek güreşi sporuna yoğun ilgi yaşandığı kente 36 sporcu bulunuyor. Bu sporcuların büyük bölümü Milli Takımda görev alırken, her katıldıkları uluslararası müsabakalarda altın ve gümüş madalya alarak, Türkiye'nin ismini tüm dünyaya duyurdular.

Son olarak Romanya'nın Başkenti Bükreş'te düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Kilisli Milli takım sporcuları, 4 madalya kazandı. Kilisli sporcu Merve Yenidünya +70 Kilo Genç bayanlarda sol kol dünya şampiyonu oldu. Nazmiye Korkmaz 50 Kilo Genç Bayanlarda sol kol dünya 4'üncüsü, Duhanur Şeker 60 Kilo Genç Bayanlarda sol kol dünya 2'incisi, Sudenaz Akar 65 kilo Genç Bayanlarda sağ kol dünya 4'üncüsü oldular.

Türkiye Vücut Geliştirme Fitnes ve Bilek Güreşi Federasyonu onur kurulu üyesi İsmail Kurt, Kilis'te 2011 yılında bilek güreşine başladıklarını, 2017 yılında Milli takıma ilk sporcu verdiklerini ifade ederek, "Bu sporcularımızın 25'i bayan 11'i erkektir. Avrupa ve dünya şampiyonalarında 63 madalya elde ettik. Kilisli çocukların büyük başarısıdır. 20'i altın, 17'si gümüş, 17'i bronz madalyadır. Tabi ki bu müsabaka her şey yolunda gitmez, 4'üncü de olabilirsin. İlimizdeki sivil toplum örgütlerinden yardım ve destek bekliyoruz. Valimiz Recep Soytürk ile Belediye Başkanımız Servet Ramazan, bizlere her zaman maddi manevi destek veriyorlar" dedi.

Dünya şampiyonu olan Merve Yenidünya ise 7 yıldı bilek güreşi sporu yaptığını ifade ederek, "İlk maçımda Türkiye 4'üncü oldum. Daha sonra mili takıma seçildim. Yunanistan'da düzenlenen şampiyonada sol kolda dünya ikincisi, sağ kolda dünya şampiyonu oldum. Son olarak Romanya'da düzenlenen şampiyonada burada sağ ve sol kolda dünya şampiyonu oldum. He-kesten destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Duhanur Şeker ise Bilek güreşine 2 yıl önce başladığını ifade ederek, "İlk maçlarımızı Türkiye şampiyonasında yaptık. Sol kolda 2'inci oldum, sağ kolda 4'üncü oldum. Romanya'da düzenlenen müsabakalarda da dünya ikincisi oldum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Romanya Türkiye Kilis Yerel Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title