Haberler

Kilis'te Gaz Yakma Töreni

Kilis'e GAZDAŞ tarafından doğalgaz verilmesi nedeniyle "Gaz Yakma Töreni" gerçekleştirildi.

Kilis'e GAZDAŞ tarafından doğalgaz verilmesi nedeniyle "Gaz Yakma Töreni" gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

"Şaka değil gerçek Kilis'te artık doğalgaz var" afişlerleri ile Cumhuriyet Meydanı süslenirken, törende bir konuşma yapan Kilis Valisi Süleyman Tapsız, doğalgazın beyaz enerji olduğunu belirterek, "En çok Kilisli hanım kardeşlerimizin işine yaralayacaktır. Kömür taşımadan, soba yakmadan kurtulacaktır. Hem Organize Sanayi Bölgesi'nde hemde Kilis'te doğalgazın kullanılacak olması çok önemlidir. Hava kirliliği oluşturmadığı için de ayrıca önemlidir. Bütün batılı ülkelerde ve ülkemizin büyük bölümünde doğalgaz kullanılıyor. Kilis'e doğalgaz gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal da konuşmasında, AK Parti'nin ufkuna çok sayıda siyasetçinin yetişemeyeceğini belirterek, "İsrail'e bile özür dilettiren bir ülkeyiz. Başbakanımızın önderliğinde ülkemize hizmet etmek için herkes çalışıyor. Kilis Belediyesi'nin 2004 yılında doğalgaz çalışmalarını başlattığında bende belediye meclis üyesiydim. O dönem kimse inanmadı ama bugün gerçek oldu. 9 yıldır Kilis Belediyesi katı atık, kanalizasyon, atık su, şehir içme suyu şebekesi, ishale hatlarını yeniden yaptı. Bunların nerede ise tamamı hayal idi ama bugün gerçekleştirildiğini görüyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma saygılar sunuyorum"

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Kilis'in hayal gibi görünen bir çok projeyi hayata geçirdiğini belirterek, "2004 yılında belediye başkanı olduğumda doğalgaz çalışmaları projelerinden dolayı herkes bize güldü. Ama belediye meclis üyelerimiz ve milletvekillerimiz ile birlikte olmaz diyen projelere imza attık. Doğalgaz gerçekten tüp gaza göre çok ucuz ve kaliteli bir yakıt, hem de hava kirliliğini önlüyor. Şuanda 55 mahallemiz istediği zaman doğalgaz alabilir. 21 abone ise doğalgaz kullanmaya başladı. Gerek sanayide gerekse Kilis halkı doğalgaz kullanacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kilis eski Milletvekili Veli Kaya ise, 2003 yılında milletvekili seçilmeden önceki seçim beyannamesinde doğalgazın Kilis'e getirilmesi projesinin de olduğunu belirterek, "Milletvekili olmadan önce Çevre Bakanlığı'nda daire başkanıydım. Eğer doğalgazın çevre illere geldiyse Kilis'e gelebileceğini o zaman düşünmüştük. Bazıları bize inanmadı, siyasi manada konuşuyoruz diye bizi eleştirdi. Bugün çok şükür kentimiz doğalgaz ile buluştu. Belediye Başkanımız 9 yıldır sürekli alt yapıya yatırım yapıyor. Belediye başkanları genelde alt yapıya para harcamaz çünkü alt yapı hizmetleri görünmez bu nedenle belediye başkanımız Mehmet Abdi Bulut kardeşimize şehir içme suyu ishale hattı başta olmak üzere alt yapı yatırımları için teşekkür ediyorum" dedi.

GAZDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci ise Kilis valiliği ile Kilis Belediyesi'ne doğalgazın Kilis'e gelmesindeki katkılardan dolayı teşekkür ettiğini belirterek, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın açıkladığı rapora göre hava kirliliği Kilis'te birinci öncelikli çevre sorunu hem çevremizi hemde sağlığımız hemde çocuklarımızın geleceği için ideal bir enerji kaynağı olan doğalgaz kullanımını yaygınlaştırarak hep birlikte bu sorunu aşabiliriz. Alt yapı çalışmalarımız gerçekleştirdiğimiz süreç hepimiz için zorlu ve zahmetli oldu. 13, 5 kilometrelik çelik hat ve 163 kilometre polietilen hat çektik. 850 adet servis kutusu montajı

gerçekleştirdik. Yani şehrin altını boydan boya şebekelerle döşedik. Kilislilere doğalgaz hayırlı olsun" dedi.

Gaz Yakma törenine Kilis İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, AK Parti Kilis İl Bakanı Reşit Polat, daire amir ve müdürleri sivil toplum örgütleri ile birlik ve oda başkanları ve davetliler katıldı. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Süleyman Tapsız Ak Parti Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title