Haberler

Kepez'e Gülhane Geliyor

Kepez Belediyesi ve Isparta Güneykent Belediyesi işbirliği ile Dokuma Fabrikası alanında sergi amaçlı Gülhane kurulacak.

Kepez Belediyesi ve Isparta Güneykent Belediyesi işbirliği ile Dokuma Fabrikası alanında sergi amaçlı Gülhane kurulacak. Gülhane'nin yanında Güneykentli kadınların ürettikleri el sanatlarının sergileneceği stant da yer alacak.

Kepez Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Başkanı Hakan Tütüncü, gül şehri olarak bilinen Isparta Güneykent Beldesi'ni bir yıl içerisinde 2'nci kez ziyaret etti.

Küçük imkanlarla örnek sosyal projelere imza atan Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün'ün daveti üzerine gerçekleşen ziyarete Kepez Belediye Meclis Üyeleri Bahattin Bayraktar, İsa Sarpdağ, Elif Derya Canbulut ile AKBB Genel Sekreteri Hüseyin İnce, AKBB Danışmanı Adlıhan Dere de eşlik etti.

"GÜLHANE'Yİ İNCELEDİLER"

Gerçekleşen ziyarette Güneykent Belediyesi'nin sosyal projeleri incelendi ve iki belediye arasında kardeşlik hukukun derinleşmesine yönelik adımlar atıldı. Gül ve lavanta çiçekleri ile süslenen bir masada yapılan kahvaltının ardından AKBB heyetinin ilk ziyaret yeri, eski yöntemlerle gül ve lavanta yağının çıkarıldığı Gülhane oldu. Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, gül yağı üretiminin tanıtıldığı, yöresel eşyaların bulunduğu Gülhane'de AKBB heyetine gül yağının nasıl çıkarıldığı hakkında bilgi verdi.

"TÜTÜNCÜ HALI DOKUDU"

Gözgün, daha sonra heyeti, örnek bir sosyal proje olan Üretici Gül Kadınları Derneği'ne (Gülka-Der) götürdü. Başkan Tütüncü, burada ilk olarak halı atölyesine giderek, hanım kursiyerlere başarılar diledi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, dokuma tezgahının başına geçerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) yaldızlı logosunun dokunduğu halıya ilmik attı. Kursiyerler, ziyaretin anısına Başkan Tütüncü'ye, üzerinde gül motifinin bulunduğu mini bir halı hediye etti. Tütüncü ve beraberindekiler, dernek binasındaki el sanatları atölyesinde ev hanımlarının atık eşyalardan yaptıkları hediyelik eşyaları da incelediler. Gül Kültür Evi ile devam eden inceleme gezisi Yunus Emre Türbesi ve Yunus Emre Kültür Parkı ziyaretleriyle sona erdi.

"GÜNEYKENT'TE GÜZEL İŞLER YAPILIYOR"

Güneykent belediye başkanı Fahrettin Gözgün'ün güzel çalışmalar yaptığını ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "İlçenin, beldenin nüfusunun büyük ya da küçük olması değil, belediye başkanlarımızın hizmet heyecanını duyabilmeleri ve insan sevgisiyle dolu olabilmeleri önemlidir. Bunlar olduğu takdirde çok güzel hizmetlerin ortaya çıktığını defalarca kez şahit olduk. Güneykent de bu anlamda özel bir şehir. Belediye başkanımızın kıt imkanlarla insanlara, halkına getirdiği hizmetler her türlü takdirin üstündedir. Kendisini tebrik ediyorum" dedi.

"DOKUMA GÜL KOKACAK"

Antalyalılara Gülhane müjdesi veren Başkan Tütüncü, antalya'da dokuma alanına Gülhane kazandıracaklarını söyledi. Başkan Hakan Tütüncü, "Güneykent, Türkiye'nin önemli gül üretim merkezlerinden birisi. Burada gülün endüstriyel kullanımıyla ilgili ilkel teknikleri gördük. İlkel tekniklerin başında nostaljik havasıyla Gülhaneler geliyor. Kardeş belediyeler olarak Güneykent ve Kepez arasında Antalya'ya ve Dokuma alanına bir Gülhane kazandırma fikri oluştu. Medeniyetimizde gül çok önemli. İlkel şartlarda biraz da nostaljik bir hava kazandırması bakımından yapılacak olan Gülhane'nin, Antalya için hayırlı bir hizmet olacağını düşünüyorum. Dokuma alanının içerisine bir Gülhane kazandırma noktasında mutabakata vardık. Bunu yapacağız. Güneykentli hanımlara, atık eşyalardan ürettikleri hediyelik eşyaları, halıları Gülhane'nin yanında kuracağımız bir stantla satma imkanı sunacağız" şeklinde konuştu.

"KEPEZ'İN GÜL BAHÇESİ GÜNEYKENT"

iki belediye arasındaki kardeşliğin daha artacağını dile getiren Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, "Sayın Hakan Başkan ile Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı iken çalışmıştık. Kendilerini hep örnek almıştım. Yaptığımız sosyal içerikli projelerde kendisinden istifade ettik. Kepez ile kardeş belediye olmak bizim için büyük bir anlam ifade ediyor. Kardeşlik hukuku, hanımlarımızın yapmış olduğu projelerden, sosyal içerikli ve turizm amaçlı projelerimize manevi olarak güç vereceklerdir. Güneykent, Kepez benim ağabeyim, diyecek. Kepez'de gül bahçem Güneykent diyecek" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Tütüncü Güneykent Isparta Gülhane Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli? Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title