Haberler

Kemer Hamamı 'Darüşşifa' Oluyor

Kütahya'da, müzikle terapi konusunda çalışmalar devam ediyor.

Kütahya'da, müzikle terapi konusunda çalışmalar devam ediyor. DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kütahya Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilen tarihi Kemer Hamamı'na talip oldu. Alternatif tıp ve müzikle terapi çalışmaları için kullanılacak bina ve müzikle terapi çalışmaları için Edirne'ye bir ekip görevlendirildi.

Edirne Darüşşifası'nda incelemelerde bulunan ekip, sonrasında Yalova'ya geçerek Oruç Güler'le görüşerek bilgiler aldı.

Batı Medeniyetlerinin bile 200 yıl sonra örnek alarak hayata geçirdikleri Edirne Darüşşifası günümüzde müze olarak kullanılmakla beraber, zamanında nasıl tedavi işlemlerinin gerçekleştirildiği, görevlilerin kimler olduğu gibi çok konuda eseri de barındırmaktadır.

Hastane bünyesinde de, müzikle terapi uygulamalarını hayata geçirmek isteyen Genel Sekreterlik, konuyla ilgili Psikiyatri Uzmanı ve Gediz Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr.Ömer Yacı'yı koordinatör olarak görevlendirdi.

Uygulamayı yakın bir tarihte hayata geçirmek istediklerini ifade eden Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, "Müzikle terapi konusunda çalışmalara hız vermiş bulunuyoruz. Belediye Başkanımızdan Kemer Hamamı konusunda destek aldık. Bu hamamı Darüşşifa benzeri bir şekilde tefriş ederek işletmek istiyoruz.Bu yer tedavi kültürümüzü nostaljik bir şekilde yansıtan ve pratik olarak eski tedavi yöntemlerinin uygulandığı,gözler önüne serildiği müstesna mekanlardan biri olacaktır.MekanKütahya'mızı anlatan görselleriyle, tarihi yapısı ile, su sesinin desteği ve yapılacak olan müzik seanslarıyla insana huzur veren bir yer olsun istiyoruz. Bu birimde müzikle terapi uygulamalarının yanı sıra, halkımızın ve dışarıdan gelen misafirlerimizin görmek isteyecekleri bir mekan olsun istiyoruz. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Hastalarımızın yanı sıra halk günleri ile Kütahya'ya hizmet vermek istiyoruz" dedi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Belediyesi Evliya Çelebi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title