Haberler

Karşıyaka Belediyesi'nden Büyük Başarı

Karşıyaka Belediyesi’nin bir yıl önce başlattığı akıllı bisiklet kullanma sistemi KARBİS’e üye olanların sayısı 20 bin kişiye ulaştı.

Karşıyaka Belediyesi'nin bir yıl önce başlattığı akıllı bisiklet kullanma sistemi KARBİS'e üye olanların sayısı 20 bin kişiye ulaştı. Karşıyaka sahilinde 7 ayrı noktadaki istasyonda 65 bisiklet ile başlatılan sistem Türkiye'ye de örnek oldu. Güneş sistemi ile çalışan, kilitleme ve kamera sistemi bulunan bisikletler, Karşıyaka'nın farklı bir yönünün yansıması oldu. Kente gelen yabancıların da ilgi gösterip kiraladıkları bisikletler bir yıl içinde 55 bin 365 kez kullanıldı.

Bisiklet kiralama sistemini Türkiye'de ilk aksaksız uygulayabilen belediyelerden olduklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Sistemin aksaksız hizmet edebilmesi için hazırlık aşamasını uzun sürdü. Sahilimizde kesintisiz bisiklet yollarının bulunması kullanımı arttırmaktadır. Hemşerilerimizden büyük ilgi ve destek gören projemiz birçok kente örnek oldu. Hafta sonları gezinti yapmak isteyenler başta olmak üzere her gün her saat kullanıcıları bulunmaktadır. Kentimize gezmeye gelen yerli ve yabancı turistler de bisikletlerimizi kullanmaktadır" dedi.

Bisikletler ortalama olarak hafta içi 121, cumartesi 167, Pazar ise 186 kez kullanılmakta. Kredi kartı ile kullanılabilen bisikletlerin ilk yarım saati 25 kuruş, ilk iki saati ise bir TL'dir. Bisikletler her gün kontrol edilip arızalı veya yıprananlar bakıma alınıp kullanılır halde yerlerine konulmaktadır. Elektronik sistem ile korunan bisikletleri alanlar, ortalama 78 dakika kullanmaktadır. Her bisiklet günde 3 kez kullanılıyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karşıyaka Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title