Haberler

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar, Muhtarlarla Buluştu

Güncelleme:

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Solaklı Mahallesi’nde, Solaklı, Yunusoğlu, Doğankent ve çevre köylerden yaklaşık 30 muhtarla bir araya geldi, talep ve sorun dinledi, görüş alışverişinde bulundu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Solaklı Mahallesi'nde, Solaklı, Yunusoğlu, Doğankent ve çevre köylerden yaklaşık 30 muhtarla bir araya geldi, talep ve sorun dinledi, görüş alışverişinde bulundu.

Solaklı Mahallesi'nde, muhtarları dinleyen Başkan Karalar, hizmetlerle ve mali yapıyla ilgili bilgi verdi, belediyenin günden güne güçlendiğini, daha fazla hizmet yapabilecek hale geldiğini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin zor koşullarda çok iyi işler yaptığını, sorunları azalttığını belirten Başkan Zeydan Karalar, "Bundan sonra çok daha iyi işler yapacağız. Her yılın bir öncekinden daha iyi olacağını söylüyordum. Öyle de oluyor. Ülkemi ve Adana'yı çok seviyorum. Bana güvenen insanlarımıza layık olmak için gece gündüz çalışıyorum. 3 yıl mali durumumuzu düzeltmek için çok çaba sarf ettik. Uzun yıllar yöneticilik yapmış olmamın avantajını Adana için kullanıyorum" dedi.

Adana'nın gelir sıralamasındaki yerinin değişmesi gerektiğini belirten Başkan  Karalar, "Adana önemli ve büyük bir kent ama gelir sıralamasında Adana Büyükşehir Belediyesi ülke genelinde 22. sırada. Bırakın belediye başkanlığını, bir Adanalı olarak bu durum beni çok rahatsız ediyor. Adana 22. sırada olmamalı" diye konuştu.

"BORÇ AZALIYOR, GELİR ARTIYOR"

Başkan Zeydan Karalar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Adana Büyükşehir Belediyesi otobüsleriyle ilgili önemli bir gelişme yaşanmak üzere. Adana tarihinde belki de ilk kez kredi kullanmadan yeni otobüs alacağız. 60 otobüsün alımı ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Durumumuz her geçen gün daha iyi hale geliyor. 2023, 2024 yılı daha iyi olacak. Zaten Allah nasip ederse 2. dönemden sonra para sorunu kalmayan bir Adana Büyükşehir Belediyesi olacak. 4 buçuk milyar borcumuz bu yılın sonunda 3 milyar 800 milyon liranın altına inecek. Gelirimiz de bu yıl 4 milyar 200 milyonun üzerine çıkacak. 1,1 milyar lira gelir, 4 buçuk milyar lira borçtan bu hale geldik. Artık iş yapabilen, önü açılan, eli kolu zincirle bağlı olmayan bir belediyeye sahip oluyoruz. Bunu sağladığımız için çok mutluyuz.

Adana'da su sorununu büyük oranda çözdük. Özellikle merkezde su sorunu kalmadı. Elektrik kesintisinden kaynaklı su sorunlarının çözümü için, ilgili kurumun bizi önceden bilgilendirmesi konusunda irtibat halindeyiz. Adana'nın dört bir yanında yol çalışmalarımız sürüyor ve sorunlar her geçen gün azalıyor."

Kaynak: ANKA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title