Haberler

Karabağlar'da Sokak Hayvanları İçin Kermes Açıldı

Güncelleme:

Karabağlar Kent Konseyi tarafından sokak hayvanları yararına düzenlenen kermes, Poligon'daki Gazeteci Barış Selçuk Parkı'nda törenle açıldı.

Törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, başkan yardımcıları, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kermesin açılışında konuşan Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, sokak hayvanlarını düşünen insanlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayarak, "Hepimiz onlar için elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bana göre en önemlisi, evimize alamasak bile onları sahiplenmek" dedi.

Başkan Selvitopu da kermesi düzenleyenleri kutlayarak, "Onlar bizler gibi büyük kentler içinde yaşamaya, ayakta kalmaya çalışıyorlar. Ancak dertlerini, hastalıklarını anlatma şansları yok. Yerel yönetimler, Kent Konseyleri, sivil toplum kuruluşları olarak dertlerine bir nebze de olsa çare bulabiliyorsak, ne mutlu bize" dedi.

Karabağlar Belediyesi'nin sokak hayvanlarını bir insan gibi önemseyerek, modern tıbbi hizmetleriyle onların yanında olmaya çalıştığını belirten Başkan Selvitopu, "3 ayrı merkezimizde kısırlaştırma çalışmamız var. Gerekli müdahaleler, kısırlaştırmalar steril ortamlarda, uzman ekiplerce yapılıyor. Parklarımıza kedi evleri, barınaklar yerleştiriyoruz. Ancak bunların yetersiz olduğunun farkındayız. Kentteki tüm dinamiklerin bu işe sahip çıkması gerekiyor. Karabağlar Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi bu ve benzeri etkinliklere destek vermeye devam edeceğiz. Emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.

Çevreye duyarlılığın gelişmesini de dileyen Başkan Selvitopu, "Bizlerin bu ülkenin çevresini, doğasını, canlısını gelecek kuşaklara olduğu gibi bırakma görevi var" dedi.

Konuşmaların ardından kermes, zeybek gösterisiyle açıldı. Daha sonra "Zeytinime dokunma" sloganıyla TEMA Vakfı Karabağlar Şubesi işbirliğiyle parka 3 zeytin fidanı dikildi Başkan Selvitopu çocuklarla kuş yemlikleri yaparken, kermesteki tüm stantları da ziyaret etti.

Karabağlar Kent Konseyi Ekolojik Denge Hayvan Hakları Çalışma Grubu tarafından "Sokaktaki Canlarımız Yanınızdayız" sloganıyla düzenlenen kermes, bugün ve yarın 11.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

Kaynak: ANKA / Yerel

Kent Konseyi Selçuk Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title