Haberler

İzmir haberi... Çiğli'de karbon envanteri çalışmaları sürüyor

Güncelleme:

İzmir yerel yerel haberine göre Çiğli Belediyesi, iklim değişikliğinin etkilerine karşı yerel azaltım ve uyum politikalarına yön verecek Çiğli Karbon Envanteri Hesabı ve Çiğli İklim Eylem Planı çalışmalarına devam ediyor.

Çiğli Belediyesi, iklim değişikliğinin etkilerine karşı yerel azaltım ve uyum politikalarına yön verecek Çiğli Karbon Envanteri Hesabı ve Çiğli İklim Eylem Planı çalışmalarına devam ediyor.

İnsan kaynaklı yaşanan iklim değişikliği ve küresel ısınma gibi sorunlara yerel anlamda sürdürülebilir su ve enerji politikaları üreterek destek olmak isteyen Çiğli Belediyesi, Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi seçilmesiyle birlikte çalışmalarına hız verdi.

Bu çerçevede, ilçe sınırları içerisindeki doğal güzellikleri ve canlı popülasyonunu korumak, su ve enerji tüketiminde tasarruflu hareket etmek için Çiğli Karbon Envanteri Hesabı ve Çiğli İklim Eylem Planı çalışmaları devam ediyor.

Su ve elektrik tüketimi azaldı

Başkan Utku Gümrükçü'nün öncülüğünde hayata geçirilen Çiğli İklim Eylem Planı çalışmaları çerçevesinde, 2018 yılında 3.281.597 kwh olan elektrik tüketimini 2021 yılında 2.896.616 kwh, 2018 yılında 231.098 m3 olan su tüketimi 2021 yılında 206.985 m3'e düşürüldü.

Gümrükçü: "Enerji kaynaklarımızı verimli kullanacağız"

İklim değişikliği ve doğal afetlerle mücadele konusunda yerel yönetimlerin sorumluluk alması gerektiğinin altını çizen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Yerel yönetimler, küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi konularda zaman kaybetmeden önleyici politikalar üretmeli. Çiğli Belediyesi olarak, ilçe ve kurum düzeyinde karbon ve su ayak izini hesaplama ve değerlendirme çalışmalarımıza hız verdik. Covid-19 salgınına karşı aldığımız tedbirlerin etkisiyle azalan kurumsal su tüketimimizi, fotoselli musluk, susuz pisuvar, tasarruflu klozetler ve parklarda kullanılan otomatik sulama sistemleri gibi önlemlerle destekledik. Elektrik tasarrufu anlamında da düşük enerjili ampul kullanımını yaygınlaştırdık. Sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji politikaları üretmek adına gerek su gerekse enerji tüketimi alanında azaltım stratejilerinin belirlenmesi ve ilgili uygulamalarla desteklenmesi, karbon envanteri hesabı ve iklim eylem planı çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çiğli Belediyesi Çiğli Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title