Haberler

İskenderun'da "Türkiye Ekonomisi ve Cari Açık" Konferansı

İskenderun Genç İşadamları Derneği (İSGİAD) tarafından "Türkiye Ekonomisi ve Cari Açık" konulu konferans düzenlendi.

İskenderun Genç İşadamları Derneği (İSGİAD) tarafından "Türkiye Ekonomisi ve Cari Açık" konulu konferans düzenlendi.

Deniz Ticaret Odası'nda düzenlenen konferansın açılışında konuşan İSGİAD Başkanı Gökhan Gökten, iş dünyasının ekonomik yönden ufkunu açmaya katkı sağlamak için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Bir ülkenin ekonomik yapısının o ülkenin gücünü göstermede büyük rol oynadığına dikkati çeken Gökten, herkesin 7'den 70'e küçük de olsa ekonomisi olduğunu ifade etti.

Kent merkezinde oturan vatandaşın da az çok ekonomi hakkında görüş belirmeye başladığını vurgulayan Gökten "Ancak ekonomik tabloların ülke ekonomilerinin gerçek durumunu gjstermesi için bilimsel çalışma gerekir. Durumumuz, tırmanmaya çalışan, henüz yolun yarısında olan dağcılara benziyor. Bir takım engeller, tırmanmamızda sıkıntı yaratıyor. Bizi engelleyen en önemli etkenlerden biri de cari açık" diye konuştu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Osman Altuğ ise bir ülkede ekonomiden bahsedilmesi için önce üretimin olması gerektiğini kaydetti.

Türkiye'de 12 Aralık 1999'da getirilen düşük kur, yüksek faizli ekonomik model uygulandığını anımsatan Gökten, "Bu model Türkiye'ye giydirilen deli gömleğidir. Türkiye, suni gündemden uzaklaşmalı. Kısır çekişmeler bırakılmalıdır. Gerçek gündem ekonomi olmalıdır. Bu ekonomik modeli güncelleştirmek gerekir" dedi.

Konferansa, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak,yönetim kurulu üyeleri, işadamları ve davetliler katıldı. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title