Haberler

İki yıl süren pandeminin ardından sazlı sözlü mezuniyet coşkusu

Güncelleme:

İki yıl süren pandeminin ardından sazlı sözlü mezuniyet coşkusu

ERZURUM Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Bölümü öğrencileri 2 yıl süren pandemi ve uzaktan eğitim sonrası düzenledikleri konser ile mezun oldular.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Bölümü öğrencileri 2 yıl süren pandemi ve uzaktan eğitim sonrası düzenledikleri konser ile mezun oldular. Öğrenciler, Doç. Dr. Mehmet Can Pelikoğlu'nun hazırlayıp yönettiği yılsonu Türk Halk Müziği konseriyle 2 yıl boyunca uzak kaldıkları arkadaşlarıyla dinleyicilerin kulaklarının pasını sildiler. Müzikoloji bölümü öğrencilerinin yavaş şarkılarla başladığı ve hareketli parçalarla devam ettiği konsere yoğun ilgi vardı.

Konser sonrası koro şefi Doç. Dr. Mehmet Can Pelikoğlu'na çiçek hediye edildi.

Pelikoğlu, "Tabi çalışma sürecimiz zor oldu Ramazan ayının bahar döneminin arasına girmesinden dolayı biz çalışmamızın büyük bir kısmını iftardan sonra gerçekleştirdik. Sahura kadar çalışmalarımız oldu. Tabi konserimiz birazda geç gerçekleşti. Daha önce elim bir kazadan dolayı iptal etmek durumunda kalmıştık, bugüne nasipmiş. Çocuklarımız çok fedakarca mücadele verdiler, çalışmalara geldiler hepsini gönülden kutluyorum" dedi.

Pandemi döneminden sonra böyle güzel bir konserle seyircilerin karşısına çıktıklarını iade eden Pelikoğlu, "Tamda bitmiş sayılmaz yine devam ediyor pandemi sürecimiz. Biz tabi öğrencilerimizden uzak kaldığımız içinde sağlıklı eğitim öğretimde gerçekleştiremedik, onlarda yüz yüze eğitime açtılar. Erzurum halkıda, seyircilerimizde bu gibi sanatsal etkinliklere bir açlık hissediyordu. Derslerde bu yıl yüz yüze eğitime başladık. Böyle bir repertuvar hazırladık, çalıştık ve halkımızla bunu paylaştık. Bundan sonra inşallah bu pandemi süreci de neticelenir tam olarak ve daha güzel daha canlı programları yapmayı nasip eder Allah bize" diye konuştu.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Bölümü son sınıf öğrencilerinden Rabia Görmüş, "Çok mutluyuz öncelikle. Biz geldiğimiz zaman 2 yıllık bir pandemi sürecine denk geldik bundan dolayı hiç konserimiz olmamıştı. Mezuniyetimizle beraber ilk ve son konserimizi de gerçekleştirmiş bulunmaktayız" dedi. Öğrencilerden İlknur Polat, "Pandemi sonrasında çok güzel bir program yaptık. Arkadaşlarımızla son zamanlarımızdı. Mutluyuz hepimiz" dedi.

2 yıllık bir pandemi serüveni nedeniyle bir şey yapamadıklarını ifade eden Nurcan Aygün, "Arkadaşlarım ve hocalarımla böyle kısa bir zamanda böyle güzel bir konser çıkardık. Hocalarıma ondan sonra değerli arkadaşlarıma çok teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title