Haberler

İçişleri Bakanı Ala Erzurum'da

Bakan Ala: "İktidarın yolunun sandıktan geçtiğini hala bilmeyenler var ama onlar çok azınlıkta kaldı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "İktidarın yolunun sandıktan geçtiğini hala bilmeyenler var ama onlar çok azınlıkta kaldı. İktidarın yolu sandıktan geçer. Sandık demokrasinin namusudur. Bunu herkes biliyor. Artık bilecek. Bilmeyene de öğreteceğiz" dedi.

Erzurum'un Narman ilçesindeki temaslarının ardından Oltu'ya hareket eden Ala, Ünlükaya köyü mevkisinde kalabalık bir grup tarafından, davul zurnayla karşılandı.

Oltu Belediyesi Bar Ekibi'nin gösteri yaptığı etkinlikte Bakan Ala, kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaşarak, selamladı. Ardından Oltu Kaymakamlığı'na gelen Ala, burada halka hitaben yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetlerinin Türkiye'yi arzu edilen yere getirmek için çalıştığını söyledi.

Konuşmasının ardından Kaymakam Abdullah Şen'i makamında ziyaret ederek, bir süre görüşen Ala, tarihi Aslanpaşa Camisi'nde akşam namazını kıldı. Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek'i de makamında ziyaret eden Ala, kentin sorunları hakkında bilgi aldı.

Daha sonra, kent merkezinde esnafı ziyaret eden Ala, Kültürevi'nde düzenlenen "Hemşehrileriyle Buluşma" programına katıldı.

Bakan Ala, burada yaptığı konuşmada, Ankara'yı vatandaşa yakınlaştırmaya, Ankara'yı dönüştürmeye çalıştıklarını belirterek, "Ama bundan önce Ankara bizi dönüştürmeye çalışıyordu, alışmıştı buna. Onlar vatandaşı değiştirmeye çalışıyordu. Hayır kardeşim. Vatandaş değerleriyle bir bütündür. Değerlerini terk etmeyecek. Onları koruyacak, sen değişeceksin. Vatandaşın değerleri üzerinden problem üreten, bizim değerlerimizi kendine problem olarak gören merkez, 'sen değişeceksin sen' dedik" diye konuştu.

Kimsenin özgürlüğüne müdahale etmediklerini vurgulayan Ala, "Başı açık da başı örtülü de bizim kardeşimiz. Biz böyle ayrım yapmayız, yapamayız, yanlıştır, doğru değildir ama siz de yapmayın. Bu ülkede 'huzura taarruz etmeyin, saldırmayın' dedik. Şimdi üniversiteye gidemiyorlardı. Artık üniversiteye de gidiyorlar, kamu kurumlarında da çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Mahalli idareler seçimlerine gidildiğini ifade eden Ala, siyasette güçlü olmanın çok önemli olduğunu belirterek,  "İktidarda, siyasette nasıl güçlü olunur? İktidarın yolunun sandıktan geçtiğini hala bilmeyenler var ama onlar çok azınlıkta kaldı. İktidarın yolu sandıktan geçer. Sandık demokrasinin namusudur. Bunu herkes biliyor. Artık bilecek. Bilmeyene de öğreteceğiz. Sandıkta Allah'ın izniyle ne kadar çıtayı yukarıya çıkarırsak, sizim taleplerinizi dile getirmek imkanı o kadar artacak. Sizin buna ihtiyacınız yok. İhtiyacınız olduğu için söylemiyorum. Benim ihtiyacım var" şeklinde konuştu.

"O saldırıların hepsi bertaraf edildi"

Milli iradeye çeşitli zamanlarda çok ciddi saldırılar olduğunu anlatan Ala, "Milli irade millettir. O saldırıların hepsi bertaraf edildi. Daha da olsa yine bertaraf ederiz, edeceğiz. 30 Mart seçimlerinde öyle bir cevap vereceğiz ki işte buna yeltenenler, bundan sonra yeltenemez hale gelecekler. O bakımdan bu seçimlerden sadece belediye başkanı seçmiyoruz, bizim irademizin arkasında durduğumuzu tescil ediyoruz" dedi.

Bakan Ala, "30 Mart seçimleri bizim için Türkiye için 2023 hedeflerine atılacak bir imzadır. 2023 hedeflerinde 100 milyon yıl kapasiteli büyük bir havalimanı var. 30 Mart hedefleriyle bunun altına imza atacağız. Kanal İstanbul var. Ekonomimizin kişi başına  geliri 25 bin dolara çıkmasını, ekonomik alanda çok somut projeler var ve önümüze koyduk" şeklinde konuştu.

Ala, konuşmasının ardından Oltu Kaymakamlığı tarafından Kültürevi'nde onuruna verilen yemek programına katıldı. MHP Oltu Belediye Başkan adayı Necmettin Taşcı, bir grup partiliyle buraya gelerek, Bakan Ala'ya çiçek takdim etti.

Ala, daha sonra, AK Parti İlçe Başkanlığı'na geçerek, ilçe başkanı Fuat Demir ile bir süre görüştü. Burada vatandaşların taleplerini de dinleyen Ala, seçim koordinasyon kurulu toplantısına katıldı. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Efkan Ala Ak Parti Erzurum Oltu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title