Haberler

Hatay'da "Cumhuriyet Konseri"

Hatay Büyükşehir Belediyesince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında "Cumhuriyet Konseri" düzenlendi.

Hatay Büyükşehir Belediyesince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında "Cumhuriyet Konseri" düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Spor Salonu'nda düzenlenen konserde yaptığı konuşmada, hiç kimsenin Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk bayrağının kıymetini Hataylılar kadar iyi bilemeyeceğini söyledi.

Savaş, Türkiye Cumhuriyeti kurulurken Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 36 etnik unsurdan bir ulus bir millet ve bir vatan inşa ettiğini belirtti. Hatay'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasından 18 yıl sonra anavatana katıldığını hatırlatan Savaş, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, İstiklal Savaşı'nı kazanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Hatay'ın mücadelesinde hep yanımızda oldu ve 'Hatay benim namusum. 40 yıllık Türk yurdu düşmana esir kalamaz. Hatay benim şahsi meselemdir' dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde biz Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında özgür bir şekilde yaşıyoruz. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk bayrağının kıymetini Hataylılar kadar iyi bilemez"

Konuşmaların ardından Şair Aşık Sefai ve sanatçı Musa Eroğlu sahne alırken, Biz Türkiye'yiz Kültür ve Sanat Topluluğu da gösterilerini sundu.

Konseri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP Hatay Milletvekilleri Serkan Topal, Mevlüt Dudu, Mehmet Riyat Kırmızıoğlu, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu ile vatandaşlar izledi.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title