Haberler

Güneydoğu'da İş Dünyası Hükümetin Eylem Planından Umutlu

Güncelleme:

Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki iş dünyasının temsilcileri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. Hükümet 2016 Yılı Eylem Planını memnuniyetle karşıladı.

ŞANLIURFA / Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki iş dünyasının temsilcileri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı'nı memnuniyetle karşıladı.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı (ŞUTSO) Sabri Ertekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun çok kapsamlı ve kazançlı bir eylem planı açıkladığını söyledi.

Yeni eylem planının istihdamı ve çalışma isteğini artıracağına inandığını vurgulayan Ertekin, "Çok güzel vaatler var, daha önce bazı sıkıntıları olan projelerin önünü açtı. Türkiye'nin şahlanmasına vesile olacak çok büyük bir plan teşekkür ediyoruz. Şu anda toplumun her kesimi plandan kendi üzerine çıkartabileceği dersler üzerine yoğunlaşmalıdır. Bölgemizde son dönemde artan gelişmelere bu plan yeni bir ivme kazandıracaktır" diye konuştu.

Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya da eylem planının sanayiciden esnafa, öğrenciden yatırımcıya herkese fayda sağlayabilecek kapasitede olduğunu belirtti.

Her yeni plan ve teşvikin ülkenin kalkınmasına katkı sunduğunu anlatan Kaya, yeni eylem planının özellikle kısa vadede hayata geçirilecek olmasının da önemli olduğuna dikkati çekti.

Planın bölgenin huzuruna da katkı sunacağını ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

"Milletimiz tek parti hükümetinin güçlü bir şekilde ülkeyi yönetmesini istedi. Hükümette üzerine düşen görevi kısa sürede gerçekleştirmek için önemli adımları atmaya başladı. Açıklanan plan gelecek dönemler için büyük referans niteliğindedir. Temennimiz iktidarın istikrarlı şekilde başta ekonomik olmak üzere her açıdan yoluna devam etmesidir. Yeni plan önceki yıllarda olduğu gibi ülkemizi büyüme, teşvik ve hibelerle daha hızlı kalkındırmaya devam edecek. Huzur içerisinde ülkemizi daha güzel günlerin beklediğine inanıyoruz."

"Hükümetin plan ve kararlarına destek veriyoruz"

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da hükümetin 2016 Yılı Eylem Planı'nda birçok alanda isabetli ve doğru kararlar alındığını belirtti.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan, seçim vaatleri ve hükümetin reformlarını kapsayan "64. Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı"nın hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin bugünden itibaren, yapısal reformları hayata geçirme açısından yeni bir ivme ve heyecan kazandığını kaydeden Konukoğlu, işçiden emekliye, askerden polise, genç mezunlardan kadınlara, esnaftan öğretmenlere kadar pek çok kesime yönelik önemli değişikliklerin gündeme geldiğini vurguladı.

Açıklanan kararları memnuniyetle karşıladıklarını aktaran Konukoğlu, "Bunların ekonomiye etkisi artı yönde olacaktır" ifadesinde bulundu.

Konukoğlu, küresel konjonktürde çok iyi bir dönemden geçilmediğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu yüzden, dinamizmi kendi içimizde yaratmalıyız. Bunun için de birçok alanda yapısal reformlara ihtiyaç var. Başbakanımızın açıkladığı, 2016 Yılı Eylem Planı birçok alanda isabetli ve doğru adımlar içeriyor. Eylem Planı'nın hızlı ve etkin bir şekilde hayata geçirilmesi, Türkiye'nin gücüne güç katacaktır, ekonomik büyümeye destek olacaktır. Bizim de önümüzü daha rahat görmemizi sağlayacaktır. İş dünyası olarak, hükümetin plan ve kararlarına destek veriyoruz. ve hayata geçirilmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız."

"Türkiye'de yeni bir dönem başlayacak"

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık ise 2016 Yılı Eylem Planı'nın gelecek için umut verdiğini bildirdi.

Bartık, yaptığı yazılı açıklamada, Eylem Planı'nın toplumun hemen hemen bütününü ilgilendirdiğini belirtti.

Girişimciden işçiye, emekliden memura kadar toplumun geniş bir kesimini heyecanlandıracak vaatlerin kısa süre içinde hayata geçmesini beklediklerini vurgulayan Bartık, şunları kaydetti:

"Geleceğe emin adımlarla yürüyebilmemiz için vaatlerin kısa süre içinde hayata geçirilmesini bekliyoruz. Türkiye'de yeni bir dönemin başlayacağını düşünüyorum. İş dünyası için de geniş kapsamlı bir çalışma yapılmasını bekliyoruz."

Bartık, asgari ücrete yönelik çalışmada da işverenlerin rekabet gücünün zaafa uğratılmaması için yapılacak düzenlemelerin patronları mutlu ettiğini bildirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Adil Konukoğlu Mehmet Kaya Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER!!!?? TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title