Haberler

Gerede Panayırı 'Dünya Miras Listesi'ne Giriyor

Bolu'nun Gerede ilçesinde açılan Gerede Panayırı, somut olmayan kültürel miras olarak 'Dünya Miras Listesi'ne girmeye hazırlanıyor.

Bolu'nun Gerede ilçesinde açılan Gerede Panayırı, somut olmayan kültürel miras olarak 'Dünya Miras Listesi'ne girmeye hazırlanıyor.

Tarihi belli olmayan ancak Türkiye'de yaşatılan ender panayırlardan bir olan Gerede Panayırı, son yıllarda gördüğü ilginin karşılığını almaya hazırlanıyor. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Vedat Çalışkan ve öğrencileri ile birlikte TUBİTAK destekli "Türkiye'de Panayırlar" isimli proje iki yıl sürecek. Bugüne dek alanda yapılan çalışmalar için henüz 4 panayır incelendi. Gerede'den sonra Türkiye'deki diğer panayırlar da incelemeye alınacak. Gerede Panayırı, Dünya Mirası Listesi'ne girdiği takdirde dünyadaki sayılı miraslar haline gelecek ve panayırın korunması faaliyeti ile maddi giderleri Dünya Mirası Komitesi tarafından karşılanacak.

Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, "Gerede Panayırının yaşatılması ve geleceğe taşınması adına yaptıkları çalışmalar için Doç. Dr. Vedat Çalışkan hocamıza ve öğrencilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmaların sonuçları Gerede'ye katkı sağlar. Biz panayırları devletimizden destek almadan kendi imkanlarımızla organize ediyoruz. Yapılan bu bilimsel çalışmaların 2 yıl süreceği ve sonuçlarının bunun ardından ortaya konulacağı ifade edildi. Geçmiş yıllarda da çeşitli spekülasyonlar yapıldı. 'Panayır mı? Fuar mı? Festival mi?' diye. Fuara, festivale karşı olmadığımızı ama her zaman panayırların yerinin ayrı olduğunu, bunun salt bir eğlence aracı olarak görülmemesi gerektiğini ifade ettik. Yüzlerce yıldan beri süregelen bir geleneğin devam ettirilmesi olarak da ayrıca değerlendirilmesini istedik" dedi. - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gerede Bolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title