Haberler

Geleceğin Sineması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

TÜRSAK Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde ve Beyoğlu Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl 13'üncüsü düzenlenen "Geleceğin Sineması" ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl 'Kısa Kısa Beyoğlu' teması ile düzenlenen yarışmanın ödül töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Beyoğlu sinema için eşsiz bir madendir. Hem geleceğin yönetmenlerine, hem geleceğin senaristlerine, eşsiz bir ilham kaynağıdır. Beyoğlu sinemaya sevda düşürenlerin, daima yanında olacak" dedi.

TÜRSAK Vakfı ( Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde ve Beyoğlu Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl 13'üncüsü düzenlenen "Geleceğin Sineması" yarışmasında en iyi üç kısa film belli oldu. Bu yıl 'Kısa Kısa Beyoğlu' teması ile düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler Pera Palas Hotel'de gerçekleştirilen törenle ödüllerini aldı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği ödül törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve TÜRSAK Vakfı Başkanı Fehmi Yaşar'ın yanı sıra sanat, iş ve medya dünyasından çok sayıda önemli isim katıldı. Oscar ödüllü Stutterer (Kekeme) filminin de katılımcılara izletildiği programda, TÜRSAK Başkanı Yaşar, Başkan Demircan'a kültür ve sanata katkılarından dolayı plaket takdim etti.

'Kısa kısa Beyoğlu'

Jüri başkanlığını Gazeteci ve Yazar Burçak Evren'in yaptığı yarışmanın jürileri arasında; T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Selçuk Yavuzkanat, Beyoğlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Doğan, Timur Savcı, Gökhan Mutlay, Sevinç Baloğlu, Ahu Türkpençe, Hatice Aslan, Cem Altınsaray, Semir Aslanyürek ve Hilmi Etkan gibi önemli isimler yer aldı. Yarışmada, "Beyoğlu Sineması" filmiyle Ömer Ferhat Özmen birincilik, "Cumartesi Düşü" filmiyle Alper Kızılboğa ikincilik, "Pasaj Pasaj Beyoğlu" filmiyle Ayşen Öztekin ise üçüncülük ödülü aldı.

"İçinde Beyoğlu olan bütün filmler güzeldir"

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan törende yaptığı konuşmasında yarışmaya katılan tüm eserlerin konusunun Beyoğlu olduğuna dikkat çekerek, "İçinde Beyoğlu olan bütün filmler güzeldir. Beyoğlu ve sinema kavramları eş anlamlı sözcükler gibidir. İkisini birbirinden ayırmak mümkün değil. Sinema tarihimiz, Beyoğlu'nda başladı, Beyoğlu'nda büyüdü, Beyoğlu'nda serpildi. Yeşilçam adıyla markalaştı. Yeşilçam yaklaşık yüz yıldan beri, bizim hikayemizi, insanımızı ve duygularımızı beyaz perdeye yansıtıyor. Onlardan aldığımız ilhamla, onlara duyduğumuz şükranla 13 yıl önce Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TÜRSAK Vakfı bu projeye başladı. Bu görkemli projenin son 5 yıldan beri paydaşıyız" dedi.

"Beyoğlu sinemaya sevda düşürenlerin, daima yanında olacak"

Beyoğlu Belediyesi olarak geleceğin senaristlerini ve yönetmenlerini desteklemekten çok mutlu olduklarını da belirten Başkan Demircan, "Geleceğin Sinemasının bu seneki teması Beyoğlu. Beyoğlu, sadece sektörün kalbi değildir. Her bir sokağımız, her bir caddemiz, ya da Beyoğlu'nda herhangi bir mekan, bir yaşanmışlığın eseridir. Beyoğlu sinemanın kendisidir. Beyoğlu sinema için eşsiz bir madendir. Hem geleceğin yönetmenlerine, hem geleceğin senaristlerine, eşsiz bir ilham kaynağıdır. Bu kaynağın sizlerin ellerinde, altın gibi işleneceğinden eminim. Beyoğlu sinemaya sevda düşürenlerin, daima yanında olacak" ifadelerini kullandı.

"Çok sayıda öğrenci bu projeden yararlandı"

TÜRSAK Vakfı Başkanı Fehmi Yaşar da, ilk defa bu kadar canlı, dinamik bir kitleyi, genç insanlara destek vermekte hazır gördüğünü belirterek, "Hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Bize bu başarılı, heyecan verici görevi başarmamızda arkamızda olan, sürekli sinemayla ilgili her projede desteğini hissettiğimiz Beyoğlu'nun sevgili belediye başkanı, sinemanın ev sahibi Sayın Ahmet Misbah Demircan'a teşekkür ediyorum. Çok büyük bir sinema öğrencisi kitlesi bu projeden yararlanmış, bunların içerisinden birçok başarılı öğrenci bugün sinemada yönetmen, kameraman, senarist olarak çalışmaktadır. Bu katkılarından ötürü Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve Sayın Sinema Daire Başkanımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bugüne kadar 310 filmin yapılmasına destek olundu

TÜRSAK tarafından hayata geçirilen 'Geleceğin Sineması' projesi; iletişim fakülteleri, güzel sanatlar fakültesi ve sinema öğrencilerinin son sınıf mezuniyet projelerini daha senaryo aşamasında destekleyen ülkedeki ilk ve tek proje olarak biliniyor. Türkiye'de teknik ve maddi anlamda zorluklar yaşayan öğrencilerin mezuniyetlerine katkı sunmayı ve geleceğin yönetmenlerini yetiştirmeyi hedef alan projeye bugüne kadar 3 bin 100 senaryo başvurdu ve 310 filmin yapılmasına destek olundu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title