Haberler

Fiziksel Engelli Öğrenci, Karnesini Evinde Aldı

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde fiziksel engeli nedeniyle okula gidemeyen Mehmet Erüstün, karne sevincini evinde yaşadı.

Afşin ilçesinde fiziksel engeli nedeniyle okula gidemeyen Mehmet Erüstün, karnesini evinde aldı.

Milli Eğitim Bakanlığının evde eğitim hizmeti programından faydalanan Mustafa Kemal İlkokulu 4. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Mehmet Erüstün'ü, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Arslan ve Şube Müdürü Erdem Boydak, Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Hacı Mehmet Özden ve sınıf öğretmeni Menderes Terzi, evinde ziyaret etti.

Karnesini Arslan'dan alan Erüstün, 4 yıldır okula gidemediğini, evde eğitim hizmetinden ötürü Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür etti.

Baba Baki Erüstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun doğuştan fiziksel engelli olduğunu, hastalığı nedeniyle vücudunu kontrol edemediğini söyledi.

Oğlunun zekasında hiç bir problem olmadığını hatta kendi yaşıtlarına göre daha zeki olduğunu vurgulayan baba Erüstün, "Öğretmeninin tahtaya yazmış olduğu matematik problemlerini çok rahat çözebiliyor. Mehmetimizin evde eğitim almasını sağlayan herkese ve devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Arslan ise Milli Eğitim Bakanlığının evde eğitim hizmeti programına şartı uyan herkese eğitim hizmeti sunduklarını söyledi.

Öğrencilerin bugün karne heyecanı yaşadığını hatırlatan Arslan, Mehmet'i de evde ziyaret ederek karnesini verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Mehmet Erüstün, fiziksel problemleri nedeniyle evinde eğitimine devam ediyor. Bizlerde kendisine destek olmak için karnesini evinde vermek istedik. Evde nasıl bir eğitim aldığını görmek istedik. İnşallah Mehmet tedavisi kısa sürede tamamlanır ve kendi arkadaş ortamında okulunda eğitim almaya başlar. Evde eğitim veren öğretmenimize ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çünkü çok zor  bir sorumluluğun altına giriyorlar ve öğrencimizin eğitim almasını sağlıyorlar."

İlçede evde eğitim gören Berçenek Mahallesi'deki Çoğulhan Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Bektaş Dalka ve Afşin Kız Meslek Lisesi 10. sınıf öğrencisi olan lösemi hastası Özlem Sönmez'de karnesini evinde aldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Erüstün Kahramanmaraş Hasan Arslan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title